Cea mai bună hrană pentru pisici – Cum o alegi?

Dacă, la fel ca mine, ai și tu mulți „stăpâni blănoși”, ești mai mereu preocupat de bunăstarea lor. Uneori, faptul de a avea grijă de animalul de companie, este comparabilă cu grija pentru un bebeluș. Este nevoie de eforturi mari pentru a te asigura că trăiește sănătos. În acest caz, trebuie să fii foarte atent la ce hrană pentru pisici alegi. Iată care sunt criteriile care stau la baza deciziilor mele:

De ce să alegi cea mai bună hrană pentru pisici?

La fel ca oamenii, animalele au nevoi nutriționale diferite în funcție de vârsta lor. Spre exemplu, puii de pisică au nevoie de o dietă bogată în proteine și calorii pentru a ține pasul cu ritmul alert de dezvoltare al acestora.

Pisicile mai în vârstă ar putea avea nevoie de hrană mai săracă în calorii, sau una cu substanțe nutritive specifice pentru a minimaliza riscul obezității sau alte probleme de sănătate. De aceea, e necesar să alegi cea mai bună mâncare pentru pisici, pentru a-i face viața cât mai plăcută.

Nu trebuie să fii veterinar ca să poți alege o mâncare potrivită pentru pisica ta. Trebuie doar să îți dai interesul și să conștientizezi că unele alimente nu sunt potrivite pentru ea. Spre exemplu, nu este ok să o hrănești cu lapte de vacă, precum nu este ok nici să îi oferi mereu hrană uscată. Trebuie să găsești un echilibru.

Cea mai sănătoasă mâncare pentru pisici – ce efecte ar trebui să aibă?

Atunci când pisica ta are un regim alimentar echilibrat acest lucru va fi evident. Vei observa schimbări, îmbunătățiri care indică o stare bună de sănătate.

O hrană potrivită pentru aceste prietene blănoase ar trebuie să le ajute să:

  • Aibă un nivel crescut de energie
  • Digere ușor mâncarea
  • Dezvolte o blană catifelată, lucioasă, cu un aspect sănătos.

Am avut posibilitatea de a le oferi pisicilor mele Purina One pentru trei săptămâni. Iată care au fost concluziile mele în urma testării:

Părerea mea despre mâncarea pentru pisici Purina One

purina one păreri hrana pisici
Măcuța iubește Purina One

Pentru trei săptămâni pisicile mele au consumat mâncare uscată și umedă de la acest brand. Înainte să le ofer aceste gustări delicioase, m-am documentat și am aflat că:

  • Hrana pentru pisici de la Purina One este îmbunătățită cu bacterii benefice, care ajută prietenul tău de companie să aibă o digestie protejată și ușoară. Având o nutriție atât de bună, pisica va putea să dezvolte anticorpi.
  • Componența unui plic cu mâncare umedă, spre exemplu, este foarte bine proporționată. În orice produs cumpărat pentru nutriția necuvântătoarelor carnivore, carnea ar trebui listat mereu ca prim ingredient, lucru care dovedește că acela este ingredientul principal. Așa știu că pisica mea, nu va consuma chimicale sau cereale în loc de carne, sursa principală de proteină de care are nevoie.

Am găsit aici cea mai bună ofertă pentru hrana de pisici pe care am testat-o


Ce părere au avut pisicile mele despre hrana Purina One?

Dacă ar putea spune altceva decât „Miau, miau, miau!”, acestea ar relata cât de mult le-a plăcut această hrană. Ele au testat:

  • Purina One Indoor Mini Fileuri cu Ton și fasole verde in sos – Aceasta este o formulă dezvoltată special pentru pisicile de apartament, bogată în vitamina E, care ajută la diminuarea formării ghemotoacelor de păr în stomac.
  • Purina One sensitive mini fileuri cu pui și morcov în sos – Un preparat bogat în proteine, dar și în acizi grași, Omega 3 și Omega 6, potrivite pentru pisicile sensibile, cu probleme digestive frecvente.
  • Purina One Coat and Hairball cu conținut bogat de pui și cereale integrale – hrană uscată cu un conținut bogat de fibre, care susțin buna funcționare a sistemului digestiv al patrupedelor. Efectele se văd la exterior, pisica având o blană mai sănătoasă.
cea mai buna hrana pentru pisici

Pisicile mele au beneficiat de toate aceste avantaje. La scurt timp după ce au prins figura cu noua hrană, intrau în cameră și mergeau direct la cutia cu plicuri și cu hrana uscată. Deoarece este foarte gustoasă, pisicile consumă hrana cu poftă.

Am observat că sunt mai energice, deși este iarnă și ele sunt mai leneșe în timpul acesta. Blana lor a fost mereu moale și catifelată, pentru că sunt foarte iubite (așa spun eu), dar sunt sigură că și noua dietă a contribuit la asta.

În ceea ce privește digestia, pot spune că s-a îmbunătățit. Înainte mai aveau episoade de greață sau scaun moale, dar pe toată durata testării, ele au părut că se simt foarte foarte bine.

Tu cum alegi cea mai bună hrană pentru prietenele tale blănoase?

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns