Cum să îți înveți copilul să se îmbrace singur? 5 trucuri practice

După ce pentru câțiva ani ai continuat să îți ajuți copilul cu tot, de la hrană, la somn sau îmbrăcăminte, a venit momentul să îl înveți să se descurce singur cu câteva sarcini simple. Din nefericire, nu toți părinții reușesc să își determine copiii să învețe să se îmbrace singuri. O acțiune care pentru noi, adulții, poate fi foarte simplă, ar putea părea foarte dificilă pentru un copil. Iată mai jos cum îți poți ajuta copilul să se împrietenească cu hainele.

Trucuri pentru ca cei mici să învețe rapid să se îmbrace singuri

  1. Începe cu pantaloni cu elastic

Aceștia sunt ușor de îmbrăcat, mult mai ușor decât orice cu nasturi. Alege pantaloni largi, confortabil, genul pe care l-ar purta prin casă. Odată ce copilul a prins cum stă treaba cu luatul pantalonilor pe el în acest mod, îi poți arăta cum să îmbrace pantaloni care se închid cu un nasture.

Dacă nu ai astfel de haine încă pentru el, poți găsi mai multe articole vestimentare elegante, precum cămăși pentru copii în magazinul online Condra.

2. Roagă-l pe cel mic să stea jos

Atunci când cel mic îmbracă chiloți, pantaloni sau șosete, precum și pantofi, îi poate fi mai mai ușor să facă asta când este așezat, decât atunci când stă în picioare. Pantofii pot fi mai ușor de încălțat atunci când stă în picioare, dar atunci când se descalță este mai bine să stea jos.

3. Așează-i gluga jachetei pe cap

Dacă vrei să îl înveți să îmbrace o jachetă cu glugă, începe prin a așeza gluga pe cap. În acest fel nu va confunda mânecile și își va lua mai rapid jacheta pe el.

4. Încurajează copilul mai mare să își încheie singur nasturii de la cămașă

Odată ce cel mic a învățat să mânuiască nasturii, încurajează-l să își încheie sigur nasturii de la cămașă. Poate fi vorba despre cămăși pentru copii elegante sau de cămașa de noapte. De asemenea, dacă îi scapă câțiva nasturi sau nu îi împerechează bine, explică-i că este un lucru normal și nu trebuie să fie frustrat deoarece se poate repara ușor.

5. Aranjează hainele în ordinea în care trebuie să le îmbrace

Indiferent că vorbim despre hainele de zi sau pijamale, aranjează-le în ordinea în care cel mic trebuie să le îmbrace. Asigură-te că toate sunt cu puse cu fața la vedere, astfel încât copilul să știe care este fața și care este spatele hainelor. În aceiași idee, ar trebui să îl înveți pe cel mic să identifice eticheta hainelor și să determine care este spatele acestora în funcție de poziția ei.

You may also like

Lasă un răspuns