5 Pericole atunci când cumperi piese auto la mâna a doua

Există o credință popular acceptată potrivit căreia piesele de mașină noi sunt mai bune, dar sunt mult prea scumpe. De ce să dai bani pe piese noi, când le poți cumpăra mai ieftin, în stare bună de la o mașină veche. Raționamentul nu este deloc rău, mai ales că piesele pot fi „ca noi”. Totuși, există câteva pericole de care nu toți cumpărătorii sunt conștienți atunci când cheltuie mai mulți bani decât și-ar fi dorit, pe piese care nu sunt, în realitate, în cea mai bună stare de funcționare.

Iată despre ce pericole este vorba:

  1. Piesele pot fi contrafăcute

Din ce în ce mai multe piese de acest fel își fac locul în piața de articole auto la mâna a doua. Indiferent că vrei să cumperi o piesă de la dezmembrări sau de la un alt șofer, chiar dacă piesa are logo-ul brand-ului de care ai nevoie, sunt mari șanse să fie un articol contrafăcut.

În acest caz, sfatul specialiștilor este să te orientezi spre piese noi cumpărate de surse de încredere, mai ales dacă acestea sunt de importanță majoră pentru mașină. Spre exemplu, dacă ai nevoie de jante noi, este cel mai bine să le cumperi dintr-un magazin cu jante din aliaj.

Dacă nu ai timp să cauți un astfel de magazin fizic și te-ai obișnuit deja cu cumpărăturile online, găsești unul bun aici: www.cauciucurijante.ro.

2. Piesele la mâna a doua NU vin cu garanție

Majoritatea pieselor auto noi sunt vândute împreună cu o garanție. În caz că acestea se defectează din motive care nu țin de tine, deci din vina producătorului, în intervalul de timp garantat, producătorul este obligat să suporte costurile de reparare ale piesei respective.

În cazul unei piese care a fost cumpărată second hand, de la un șofer oarecare, nu vei beneficia de această garanție. Asta înseamnă că, în cazul în care piesa se dovedește a fi defectă, tu va trebui să suporți cheltuieli în plus pentru reparare sau înlocuire.

3. Piese deja utilizate, pot duce la uzura neuniformă a mașinii

Atunci când componentele mașinii tale au un nivel de utilizare diferit, se poate cauza uzura întregului sistem. Mici crăpături, puncte de rugină, sau deteriorări cauzate de căldură, care sunt aproape invizibile ochiului uman, pot fi prezente în cazul pieselor vechi. Asta poate duce la exercitarea unui stres mai mare asupra celorlalte piese care sunt bune de la mașină. Astfel întregul sistem poate să se deterioreze mai tare. În loc să te bucuri de o mașină care funcționează mai bine, ești blocat cu una care se deteriorează treptat. Când îți vei da seama, cel mai probabil va fi prea târziu.

Sper că acest articol te-a ajutat să cântărești mai bine decizia de a cumpăra piese auto la mâna a doua. Ce fel de experiențe ai avut când ai procedat astfel? Ai fost mulțumit de achiziție sau ai constatat că a fost o mare țeapă?

You may also like

Lasă un răspuns