Sterilizator pupinel feedback

Sunt manichiurista si am indragit aceasta ramura sau profesie libera, sa zic asa, de cand am finisat studiile la liceu si am inceput facultatea. Zic, daca tot voi avea timp liber, de ce sa nu castig un ban de buzunar? Am inceput prin a practica singura cu ajutorul prietenelor mele, care se lasau pe mana mea, ca astazi sa ajung sa predau personal cursuri de manichiura si pedichiura si sa ofer master class-uri in acest domeniu. Am urmat lectii, am frecventat cursurile profesoniste, am obtinut diplome si acum sunt mandra, iar mai ales, de sinestatatoare financiar. Mai jos as dori sa-ti vorbesc despre tehnica dezinfectiei si a sterilizarii instrumentelor, pentru ca la cursurile pe care le vei face, vei afla ceva foarte general. Insa, consider ca sanatatea este mai importanta decat orice, iar facand o vizita la manichiura, fi sigur ca poti fi infectat cu vre-o boala, daca nu se acorda atentia necesara sterilizarii uneltelor.

Exista mai multe aparate de sterilizat, de exemplu sterilizator cu quartz, cu raze UV sau un sterlizator pupinel. Personal folosesc toate tipurile de aparate, dar o atentie deosebita acord unui sterilizator pupinel. Si vreau sa va zic ca un sterilizator pupinel este intrebuintat nu doar intr-un salon de frumusete unde se face si manichiura, dar si in spitale sau clinici particulare. Zilele trecute facusem o vizita dentistului meu si am observat la el in cabinet, pe langa autoclav, care la fel este destinat sterilizarii, si un sterilizator pupinel.

In timpul cursurilor pe care le tin, le recomand ucenicilor mei toate tipurile de sterilizatoare, insa alegerea le apartine in exclusivitate, iar asta in dependenta de fluxul de clienti pe care il vor avea. In salonul meu am un sterilizator UV, unul cu quartz si un sterilizator pupinel. Spre deosebire de restul, un sterilizator pupinel foloseste caldura uscata pentru sterilizare si are ca efect oxidarea microorganismelor. Celelalte aparate folosesc caldura umeda. In comparatie cu un sterilizator UV, de exemplu, intr-un sterilizator pupinel instrumentele vor cadea sub incidenta caldurii in toalitate si vor fi curatate prin cele mai greu accesibile locuri. La aparatul UV vor fi curatate doar partile instrumentelor care vor fi supuse luminii UV. In schimb, nu vei putea introduce toate instrumentele intr-un sterilizator pupinel, ci doar acelea confectionate din metal, ceramica sau sticla.

Optez pentru un sterilizator pupinel, deorece el nu va supune corodarii uneltele, asa cum o poti pati cu un autocla, de pilda. Tot la acest tip de sterilizator vei putea seta gradele la care vei steriliza si timpul. Aici poti alege 160 de grade celsius sau 180 de grade. Pentru fiecare timpul va fi de o ora si, respectiv, doua ore. Aceasta se face in functie de instrumentele pe care le vei introduce la sterilizat.

Pentru fiecare aparat de sterilizat exista tehnica de sterilizare aparte, insa pentru toate, la fel si pentru un sterilizator pupinel, exista tehnica presterilizarii care este obligatorie si care consta din curatarea instrumentelor mecanic. Se vor inlatura toare reziduurile si vor fi lasate pentru o ora, cel putin, in solutia dezinfectanta, dupa care se vor usca cu un prosop curat si vor fi introduse in sterilizator pupinel sau oricare alt aparat pe care il detii.

Acestea sunt doar cateva reguli generale, iar tu daca vrei sa imbratisezi aceasta ramura, ai grija nu doar de aspectul estetic al unghiilor, dar si de sanatatea clientilor tai care poate depinde de tine. Asadar, iti recomand cu incredere un sterilizator pupinel si iti doresc mult succes!

*text redactat de o colega din blogosferă

You may also like

Lasă un răspuns