Cum aduci toamna în casă prin decorațiuni simple?

Acum câțiva ani, scriam aici pe blog despre cât de mult îmi place toamna și de ce este acesta anotimpul meu preferat. Între timp, sunt sigură că motivele pentru care iubesc acest anotimp s-au schimbat, dar admirația mea rămâne la fel de mare, deși trebuie să recunosc că îmi lipsește căldura verii.

Motivul pentru care toamna este din nou un subiect de discuție pe blog, este faptul că cei de la FAVI.ro, m-au provocat să le răsfoiesc site-ul și să găsesc modalități simple de a transforma atmosfera din casă într-una mai tomnatică. Nu mi-a fost deloc greu să găsesc ceea ce m-a interesat, drept urmare, în continuare vă voi arăta câteva decorațiuni superbe pentru toamnă.

Dar ce înseamnă până la urmă decor de toamnă?

Nu știu ce înseamnă pentru voi, dar pentru mine înseamnă exact ce înseamnă și toamna pentru natură: pregătire pentru iarnă. Adică, încet, încet ne pregătim bârlogul pentru „hibernare”.

Confortul este unui dintre criteriile de care am ținut cont atunci când am selectat aceste produse. Toamna este despre pulovere și pături pufoase, despre căldură și despre relaxare cu un ceai cald.

Nu putem însă să excludem de aici cromatica specifică: maro, ruginiu, roșu, galben. De asemenea, este sezonul fructelor și al frunzelor uscate, care se bagă în seama atunci când pică, parcă zicând: „Hei, m-ai ignorat toată vara, uite pic!”. Care sunt decorațiunile care anul acesta îți vor transforma casa în toamnă?

Hello autumn… încă de la intrare

Dacă tot e să îți decorezi casa urmărind o tematică, zic să te duci până la capăt. Mi s-a părut o idee drăguță să îți pui un covoraș la ușă cu motive tomnatice. Apoi am găsit aceste cuiere în formă de frunză care mi se par geniale. Cu siguranță, oaspeții ar face o remarcă drăguță atunci când ar prinde haina într-un astfel de cuier.

Pe ușa de la intrare, sau în alt loc, ai putea să poziționezi o cunună din frunze uscate care arată foarte bine. Și dacă tot suntem la capitolul uși, cât de simpatic este opritorul acesta pentru ușă, în formă de frunză!

Decorațiuni de toamnă, perfecte pentru camera de zi

Pentru mine, sufrageria este locul în care îmi petrec cea mai mare parte din zi. De aceea, aș opta pentru confort aici și pentru culoare.

Am găsit aceste huse pentru mobilier, care sunt ideale atunci când vrei să schimbi culoarea și dinamica unei camere. Apoi, dacă tot vorbim despre confort, pernele decorative sunt obligatorii. Alege-le în culori tomnatice, în tonuri pământii. Dacă nu îți plac culorile atât de puternice, poți opta pentru un model tricotat sau croșetat.

Nu doar natura se poate lăuda cu un covor de frunze toamna, dar acest sezon poate fi momentul ideal pentru a cumpăra și tu un covor super pufos și confortabil.

O piesă foarte interesantă și potrivită mi s-a părut și acest taburet din lemn, care se va potrivi de minune într-o cameră de zi decorată rustic sau în stil scandinav.

Mici decorațiuni pentru o diferență mare

Micile decorațiuni pot face o mare diferență atunci când sunt alese cu gust și plasate în mod corect. Mai jos găsești câteva idei pentru inspirație.

Nu trebuie să uităm nici de lumânări. Am ales una de la WoodWick. Acestea au fitil din lemn și trosnesc ca lemnele în șemineu, parfumând casa în mod plăcut.

Și cu bucătăria cum rămâne?

Și bucătăria poate căpăta o tentă tomnatică. Ai putea înlocui setul de căni pe care îl folosești cu unul asemănător cu cel din fotografia de mai jos. De asemenea, fă-ți cadou un ceainic din fontă. Având un aspect rustic acesta se încadrează perfect în decorul tomnatic.

Acestea au fost ideile mele. Sper că te-au inspirat. Toamnă minunată îți doresc!

You may also like

Lasă un răspuns