Fă cunoștință cu mobilierul din livingul meu… din vise

Cred că prea puțini dintre noi locuiesc în casa visurilor lor. De obicei suntem constrânși de împrejurări să locuim în spații care nu sunt decorate pe gustul nostru, probabil cu mobilă veche și cojită, dar care „e mai bună decât toate mizeriile de PAL din comerț”, și care oricum e „nouă”, are doar 30 de ani. Odată la câțiva ani însă, avem libertatea de a alege cum să arate spațiul în care locuim, așa cum s-a întâmplat în cazul meu după ce m-am mutat. Așadar, cum arată sufrageria la care visam când eram mai mică? Iată:

Am ales să vorbesc despre sufragerie deoarece este camera mea preferată din toată casa. Și eu, și soțul meu o alintăm adesea spunându-i „infern”, „saună”, „purgatoriu”, „cuptor”, asta deoarece vara sunt mai mereu 29 de grade. Cu toate acestea este spațiul nostru preferat. Luminos și foarte puțin încărcat, este exact cum ne-am dorit. Nu a fost mereu așa, și mai avem încă de lucrat la el, dar ce a ieșit până acum ne place mult. Iată care au fost elementele noastre preferate atunci când am ales cum să o amenajăm. De fapt, le voi lăsa pe ele să se introducă.

Canapeaua – zona de lene absolută

Bună! Eu sunt Canapița și mă bucur să fac parte din această familie. Sau… dacă mă gândesc mai bine, nu prea am motive de așa mare bucurie. În primul rând pentru că în majoritatea timpului, oamenii se trântesc pe mine de parcă aș fi o piscină. Apoi uită să se mai ridice. Toți exercită.. presiune asupra mea, și sunt deseori foarte stresată.

Ca să nu mai menționez câte pârțuri a trebuit să absorb. Da da… nu mi-e frică să recunosc, la urma urmei, eu sunt victima aici. Partea bună este că măcar sunt frumoasă și mai mereu primesc complimente. Așa ajung și eu să mă mai umflu în pene și să fiu mai confortabilă.

Fotoliul – echivalentul unei insule private

Bună! Eu sunt fotoliul familiei, și deși ați putea crede altceva, nu am fost trimis la colț pentru că nu am fost cuminte. Pur și simplu, acela este locul meu special. Mă simt foarte apreciat în familie, asta pentru că sunt folosit în mod special. Vedeți voi, oamenii trebuie să își planifice o dată concretă pentru a mă putea folosi. Nu știu de ce nu prea au timp de mine, așa că atunci când decid să se așeze pe mine, zici că se pregătesc să plece în concediu… sau ceva de genul.

Își aprind lumânări parfumate, se îmbracă drăguț, dar confortabil, își iau ceva de citit, și își fac și ceva ceai. Pare că fac parte din ceva ritual. Cert e că oamenii mereu sunt supărați când trebuie să mă părăsească.

Comoda TV – Toată distracția a căzut pe umerii mei

Să nu vă imaginați că munca mea e ușoară. Am o responsabilitate mare. În fiecare seară, oamenii vin și se holbează efectiv la mine. Nu înțeleg ce pot să vadă atât de interesant. Cred că sunt atrași de culorile mele neutre. Știam eu că sunt frumoasă, dar nici chiar așa. În fine ideea este că trebuie să păstrez aceleași standarde de frumusețe, ceea ce este epuizant. Mai ales atunci când se pune praful „de două degete” (exagerare) pe mine. Dar mă rog, chiar și atunci oamenii încă se uită insistent la mine. Nu înțeleg ce li se pare așa interesant. Pe mine mai este doar un fel de geam negru care nici măcar nu poate fi deschis pentru a aerisi camera, deci sigur nu ăsta e motivul.

Masa de cafea – pe care stă așezat orice mai puțin cafeaua

Indiferent de ce au zis cei de mai sus, eu sunt cea mai maltratată din cameră. Să spun și de ce. În mod normal, oamenii ar trebui să pună pe mine cești de cafea sau de ceai din porțelan, câțiva biscuiți lângă și să poarte discuții interesante. Din păcate, nu așa sunt oamenii mei. Am avut pe mine tot felul de obiecte, mai puțin o ceașcă de cafea bună: ziare și reviste, ambalaje, farfurii, plante, pahare, cuțite, șosete, picioare de om etc. Nu recomand oamenii…

Decorațiuni din lemn – cui îi pasă de contraste?

Știți cum recomandă designeri interior să mai ai și olecuță de contrast în casă. Pai, nu ne-ar putea păsa mai puțin de părerea lor. Dacă oamenii noștri au vrut ca tot lemnul din casă să fie în aceiași nuanță, așa fost. Noi suntem din lemn pentru că suntem hipsterițe și ne place natura și Instagramul ne divinizează.

Dar să vă spunem și cum ne-au găsit tocmai pe noi? Hadasa nu s-a plimbat prin zeci de magazine, nici online nici în viața reală. Hadasa a știut de FAVI.ro, un motor de căutare care i-a permis să găsească piese de mobilier și inspirație, fără să fie nevoie să caute magazinele pe Google.

Bineînțeles că multe dintre noi suntem doar în livingul la care Hadasa visează, deși nici ce are acum în el nu este departe de ceea ce v-am spus noi pe blog, dar FAVI.ro este cât se poate de real și puteți să începeți să vă căutați chiar acum piesele de mobilier preferate și nu numai, pentru a vă amenaja casa ideală.

Ei bine, cam așa s-au prezentat elementele din livingul meu. Care e încăperea ta preferată din casă? De ce? Cum ai decorat-o? Lasă răspunsul în comentarii.

You may also like

Lasă un răspuns