Ce NU stiai despre rinoplastie si rezultatele acestei interventii

Sursă foto: https://www.shutterstock.com

De departe una dintre cele mai populare operații estetice la nivel mondial, rinoplastia este în continuare într-un trend ascendent. Și cum să nu fie așa când în ziua de astăzi, imaginea perfecțiunii este promovată la maxim prin intermediul televiziunii, a internetului și mai ales a rețelelor sociale.

Rinoplastia, alegere a mii de oameni care vor o schimbare in bine

Dacă la toate acestea se mai adaugă o stimă de sine scăzută, cauzată în principal de un aspect inestetic al nasului, rinoplastia devine cea mai eficientă soluție de redare a încrederii și a acelui aspect perfect al chipului.

Ceea ce nu știu foarte multe dintre persoanele ce apelează la această intervenție, fiind adesea dezamăgite de rezultat, este că abia după un an, nasul se modelează complet și își revine după operație. De altfel, în toată această perioadă există o serie de ritualuri și procedee de îngrijire a zonei respective pentru ca rezultatul final să fie cel dorit.

De-a lungul timpului au apărut atât de multe zvonuri despre această operație de rinoplastie încât multe peroane ce caută informații sunt mai derutate în urma citirii diverselor articole pe această temă. Cel mai frecvent mit despre rinoplastie ce circulă pe internet este legat de timpul de recuperare, semnele rămase post operație și rezultatul final.

Când va fi vizibil rezultatul final al rinoplastiei?

Rinocorecția sau rinoplastia este o operație de restructurare a nasului, ce durează în jur de una-două ore, realizată în majoritatea cazurilor sub anestezie generală. În ceea ce privește timpul de recuperare, acesta presupune trei etape:

1. Recuperarea în spital – unde pacientului îi este recomandat să rămână pentru el puțin 24 de ore pentru a fi supravegheat atent de medic și, cel mai important, pentru a-i lăsa organismului timp să-și revină după anestezia generală.

2. Recuperarea acasă – timp în care, pacientul va purta bandaje în zona nasului. Timp de 2-3 zile, umflăturile și vânătăile din zonele superioare nasului vor fi accentuate, urmând ca după 7 zile (sau poate chiar mai multe în anumite cazuri) acestea să dispară treptat.  După aproximativ 14 zile de la operație, semnele ar trebui să dispară complet, iar rezultatele vor fi vizibile, însă nu în forma finală.

3. Recuperarea de durată – perioadă ce durează până la un an. Aceasta este considerată a fii cea mai grea pentru pacienți, întrucât stările psihice și emoționale prin care trec le pot afecta încrederea în sine. Pentru că “așezarea” completă a nasului se realizează treptat, tendința generală este de a concluziona, mai repede decât este cazul, că operația a fost una nereușită.

Cu toate acestea, peste 93% dintre cei ce au apelat la o astfel de intervenție s-au declarat mulțumiți, spunând că printre cele mai importante beneficii aduse de rinoplastie, se numără recăpătarea încrederii în propria frumusețe. Este foarte important sa nu dai crezare tuturor miturilor legate de aceasta interventie. Intra si citește aici care sunt miturile in care multe femei inca cred, lucruri pe care sa NU le iei in serios si sa nu le lasi sa te sperie.

Deși poate părea un moft, operația estetică de corecție a nasului trebuie privită doar ca o metodă de redare a frumuseții exterioare a chipului, atât de importantă pentru psihicul unei persoane. https://www.csid.ro/boli-afectiuni/chirurgie-plastica/rinoplastia-10-mituri-demontate-de-medicul-chirurg-estetician-16025431

You may also like

Lasă un răspuns