Top 10 lucruri pe care trebuie să le știi în 2019 dacă vrei să-ți amenajezi bucătăria în stil modern (idei + poze)

Caracterizat de minimalism, pus în evidență de lumină și cu un accent puternic pe material, stilul modern reprezintă cea mai râvnită soluție pentru oricine își dorește să își amenajeze bucătăria astfel încât să ajungă la acel dulce punct comun dintre practic și plăcut ochiului.

Iată 10 idei pentru amenajarea unei bucătării moderne albe (+alte culori) care să te inspire atunci când vrei să aduci o schimbare în locul unde una dintre micile plăceri ale vieții are loc: mâncatul.

10. Bucătărie cu blat de tip „Slab

Ideea clasică de mâncat în bucătărie se potrivește perfect unui apartament care are nevoie de eficientizarea spațiului într-o manieră inteligentă și plăcută ca aspect.  Extrem de versatilă și adaptabilă în orice fel de locuință, elementul central al acesteia este planșa de marmură sau lemn masiv de formă dreptunghiulară care include toate facilitățile necesare preparării mâncării precum și o masă suficient de încăpătoare cât să strângă pofticioșii la un loc.

9. Bucătărie mică ideală pentru apartament

Ai acces la tot ceea ce poate oferi o bucătărie mare fără ca măcar să faci vreun pas în plus. Mobilierul alb căruia plăcile de marmură îi adaugă acea notă de lux și calitate, se potrivește foarte bine cu accentele argintii date de către utilitarele din inox.

8. Bucătărie modernă pentru casă

Dominată de alb drept culoare primară, aceasta în cele din urmă devine mediul care contextualizează melanjul foarte frumos dintre negru și culoarea lemnului. Motive foarte des regăsite în designul modern de interior, accentele ușor nude ale culorii lemnului se pliază perfect pe ideea fundamentală a modernismului, unde primează materialul și lumina.

7. Formă „L”, ușor reinventată

Adesea voluminoasă și care oferă suficient spațiu să te desfășori în voie atunci când vrei să faci magie cu fructe, legume sau carne, o bucătărie în formă de L modernă, vine cu binecunoscutul blat, solid, dreptunghiular în completarea L-ului clasic. Aceasta fiind piesă de mobilier care servește atât drept bar cât și spațiu adițional preparării de mâncare.

6. Bucătăria pentru cabană

Nu doar rusticul combină cu succes efectele și accentele date de către culoarea lemnului. Chiar și Modernismul se poate folosi suficient de bine de atmosfera pe care lemnul o produce atunci când lumina naturală pătrunde prin ferestre largi și cuprinde întreaga încăpere.

5. Bucătării Single Wall

Suficient de simple și compacte cât să îți permită să faci exact ceea ce ai nevoie: să gătești. O suită de dulapuri pentru depozitare, sertare pentru ustensile, o chiuvetă și un aragaz, n-ar trebuie să reprezinte ceva peste măsură. Astfel, ai strictul necesar și încă puțin spațiu pentru orice altceva în bucătăria ta.

4. Bucătărie modernă Open-space

Este în general cunoscut faptul că nu se mai mănâncă în bucătărie în ziua de astăzi. Acest act necesitând un spațiu separat, precum un dining room. Poți însă ajunge la un compromis prin unirea livingului cu bucătăria, astfel ai avantajul de a profita de beneficiile unui spațiu imens fără a avea nevoie de o locuință de dimensiuni mari.

3. Curată, netedă, fără prea multe detalii și cu prețul pe măsură

Cam așa arată o bucătărie într-un apartament destul de scump din Beverly Hills. Respectă în continuare idea de minimalism, finisaj neted, de asemenea și albul ca element central împreună cu accentul pe lumină, dar cu toate acestea, pe măsură ce pătrunde mai adânc în fundamentele modernismului, în aceiași măsură, crește și prețul.

2.  Bucătărie de tip Gallery

Într-un mod mult mai futurist decât design-ul de pe locul 10, această bucătărie întruchipează cel mai bine era spre care tindem. Armonia, frumusețea chiar și în asimetrie împreună cu prezența culorilor organice, naturale, spre surprinderea oricui, reprezintă cel mai înfocat trend.

1. Modern-abstract

Culorile naturale nu trebuie neapărat să reprezinte un standard pentru designul modern de interior. Nuanțele de mov și albastru în combinate cu gri, alb și negru formează cele mai inedite estetici într-o atmosferă ruptă de timpurile din ziua de azi.

În cele din urmă, cu cât elementele definitorii ale stilului modern devin mai elocvente și își fac mai drastic simțită prezența, prețurile precum și calitatea cresc în aceiași măsură. Dacă pofta pentru un astfel de aspect în casa ta s-a înfiripat printre dorințele tale pentru viitor, poți să afli mai multe despre stilul modern în design de interior citind mai multe despre trăsăturile definitorii pentru liniile, finisajul și estetica generală a mobilierului cât și a camerei. Astfel, dacă dorești ceva exclusiv, inedit și bine gândit, chiar și cele mai simpliste manifestări ale modernismului în designul de interior, lasă amprente subtile, dar vizibile, atât asupra stilului de viață cât și utilității în general, pentru o locuință.

You may also like

Lasă un răspuns