Ești absolvent și nu ai bani? – Iată trei activități care îți vor aduce un venit fără un angajator

Deci se pare că facultatea de filosofie nu te-a dus cine știe unde, iar cea de management nu te-a învățat nu știu ce. Nu este cazul să te simți special, în situația ta mai sunt prea mulți tineri cărora li s-a promis că dacă vor fi cuminți și vor învăța bine vor deveni președinți, dar care trăiesc de pe o zi pe alta cu banii de la părinți. Este mult mai greu azi pentru un absolvent de facultate să își găsească un loc de muncă, decât este pentru un absolvent de liceu sau de profesională să ajungă la un venit sigur. Ce poți face?

Simplu! În primul rând, uită tot ce ți-au spus alți oameni despre munca umilă. Uită de ce crezi tu că așteaptă societatea de la tine, și hotărăște-te să ai curajul să nu îți fie rușine. S-ar putea să îți dai seama curând că toate informațiile pe care le-ai acumulat pot fi aplicate cu succes în alt domeniu. Așadar, iată câteva idei simple care te vor ajuta să câștigi bani fără un angajator.

Fă ceva și vinde

Suntem persoane creative. Dacă atunci când erai mic îți plăcea să te joci și să inventezi lucruri, încă mai poți folosi acea imaginație, spre ceva mai util însă. Lasă-te inspirat de alții. Există sute de povești la care ai acces online despre oameni care au început să vândă obiecte și lucruri de care nu ai fi crezut că cineva are nevoie. Bijuteriile, tablourile, obiectele din materiale reciclate, sau alte obiecte pe care le poți face singur, din aproape nimic îți pot aduce venituri frumușele. Am văzut odată la un târg o persoană ca vindea pietre pictate cu mesaje. Iată dovada că poți face bani din piatră seacă.

Îți place natura? – Ce-ar fi să te apuci de agricultură?

Agricultura nu este o muncă ușoară, dar, dacă o faci cum trebuie, poate să fie foarte satisfăcătoare, din toate punctele de vedere, mai ales financiar. Dacă ești creativ poți ajunge să descoperi metode noi de a face agricultură. De exemplu, am văzut niște chinezi care au început să creeze sere săpate în pământ, astfel cresc și recoltează roșii proaspete în mijlocul iernii.

Orice este posibil, iar azi resursele pe care fermierii de odinioară nu le-au avut. Pe lângă faptul că poți accesa fonduri de start de la UE, ai acces la informație mult mai ușor, precum și la toate uneltele de care ai nevoie. O industrie de succes în România este cea a porumbului. Pe Rodbun de exemplu, găsești îngrășământ foliar, dar și porumb de sămânță, astfel încât cultura ta să fie una roditoare în cele mai vitrege condiții.

Ai ceva de spus? – Fă-o pe internet

Poate ți se pare de necrezut, dar, dacă ai idei bune, păreri intrigante și vrei să transmiți ceva celorlalți, printr-un blog, vlog sau pe rețelele de socializare, poți ajunge să îți creezi un venit din asta.

Online ai o multitudine de oportunități care să îți aducă un câștig financiar. Îți trebui puțin curaj, multă creativitate, autenticitate și un gram de zvâc. Înainte să îți dai seama, nu vei mai vrea să faci nimic altceva.

You may also like

Lasă un răspuns