Vrei să îți vinzi casa rapid și la preț bun? – Iată cum o pregătești

Atunci când vine momentul să îți vinzi căsuța dragă, ceva se tulbură în interiorul tău. Entuziasmul pentru ce va veni, pentru următoarea locuință, poate fi rapid înăbușit de nostalgia pierderii spațiului pe care l-ai transformat în „acasă”. Atunci când vrei să vinzi rapid casa sau apartamentul, și vrei să o faci la un preț bun, dacă nu îți ți sub control emoțiile și nu îți pregătești casa cum trebuie, cu siguranță nu îți va fi ușor. Iată mai jos cum să îți pregătești casa pentru a o vinde rapid și la cel mai bun preț.

Pasul 1 – Golește-o!

Poate părea drastic și la prima vedere poate consideri că un potențial cumpărător ar aprecia mai bine un spațiu care să îl ajute să îți imagineze mai bine viața acolo. În timp ce și asta poate fi adevărat, dacă nu golești casa, emoțiile te vor ține înapoi și nu îți vor permite să gândești limpede. Cumpărătorul nu trebuie să simtă că a venit în vizită la tine. În momentul în care ai pus casa la vânzare, trebuie să te consideri vânzătorul casei, nu stăpânul ei. Dacă golești casa, deci o depersonalizezi, îți va fi mai ușor să te desparți de ea emoțional.

Pasul 2 – Asigură-te că ai reparat și verificat tot

Una din marile greșeli pe care le fac vânzătorii unei case este aceea de a încerca să ascundă defectele acesteia. Adevărul este că orice cumpărător conștiincios va inspecta foarte bine fiecare colțișor al casei, și este posibil să îți ceară și documentația care să ateste că instalațiile sunt în regulă.

Printre principalele aspecte de care un cumpărător se interesează este instalația electrică. Va trebui deci să îi dovedești că instalația este în stare bună, și pentru asta vei avea nevoie de un electrician bun. Mai mult, vei avea nevoie de unul autorizat. Electrotehnics, firmă autorizată ANRE, îți pune la dispoziție electricieni calificați care să poată să facă o verificare PRAM în București. Astfel cumpărătorul va aprecia efortul tău de a pune casa la punct.

Pasul 3 – Gândește ca un cumpărător

Care au fost sentimentele care te-au făcut să cumperi o casă? Ce ți-ai imaginat sau cum te-a ajutat vânzătorul să îți dai seama că acel spațiu poate deveni preferatul tău din întreaga lume? Exact aceleași sentimente trebuie să le trezești și în mintea cumpărătorului tău. Tu ai puterea de a-l ajuta să își imagineze viața lui cu persoanele cele mai dragi în acel spațiu. Te poți folosi de povești, de peisaj, poți să îți lauzi vecinii sau să îl iei la o plimbare prin cartier. Dacă asta îl va convinge, fii dispus să îl ajuți să se decidă.


You may also like

Lasă un răspuns