Trei motive să te apuci să înveți limba germană azi

Dacă ai fi trăit pe vremea războaielor mondiale, faptul de a cunoaște limba germană te punea în mare avantaj. În mare pentru că nu te luau ăștia prin surprindere când ar fi vrut să te omoare, sau ai fi putut chiar că îți salvezi familia din timp, deoarece înțelegeai ce are de gând inamicul. În prezent însă, motivul pentru care ești în avantaj dacă știi germană este mult mai puțin sumbru. Și de ce nu ai face-o din moment ce este atât de ușor să găsești cursuri de germană la care poți asista chiar de acasă? Iată mai jos trei motive pentru care ar trebui să te apuci imediat de această limbă.

Este cea mai vorbită limbă nativă din Europa

Germania are o populație de aproximativ 76,9 milioane de vorbitori nativi de germană. Asta o face a doua cea mai vorbită limbă din Europa, după engleză bineînțeles, limba de care ne-am plictisit oricum cu tcoții deja. Germana este limba oficială a 6 țări din Europa: Germania (evident), Austria, Belgia, Liechtenstein, Luxemburg și Elveția. Iată un motiv destul de bun pentru a o învăța.

Ți se pare că nimeni nu mai vorbește germana azi? Dă-mi voie să te contrazic. Limba germană în istorie a fost considerată o limbă comună, limba pe care majoritatea oamenilor implicați în relații internaționale știau că trebuie să o învețe pentru a comunica în orice țară. Era engleza de azi, dar germana încă este principala limbă care face legătura dintre Europa Centrală și cea de Est.

Îți deschide calea spre oportunități de afaceri

Germana este a doua cea mai vorbită limbă din Europa, dar și a doua cea mai folosită în știință. De asemenea, Germania este pe locul trei la contribuții în investigații și oferă locuri de studii post-doctorale și pentru oameni de știință internaționali.

Mai mult decât atât, e foarte posibil să te intereseze că Germania are a treia cea mai mare economie din lume, și este casa unor corporații „modeste” de care este posibil să fii auzit: Audi, Siemens, Volkswagen, Adidas etc. E lesne de înțeles că faptul de a învăța germana îți poate deschide calea spre o sumedenie de oportunități de afacere

Nu e atât de grea pe cât pare

Majoritatea avem impresia că germana este un fel de monstru al limbilor europene. În realitate însă, este destul de înrudită cu engleza și, de îndată ce prinzi câteva chichițe, limba practic se învață singură. În plus, poți oricând să te înscrii la un curs de germană pentru începători și să înveți limba de care se tem toți prietenii tăi.

You may also like

Lasă un răspuns