Despre românii în Anglia și pachetele de la mama

Întâmplarea a făcut să mă nasc într-un popor care nu încetează să mă uimească. De fapt, cred că pentru mulți țara noastră reprezintă un mister din mai multe puncte de vedere. În primul rând nu prea știi unde să o plasezi. Pare a fi o țară în curs de dezvoltare, doar că uneori singurul lucru care se dezvoltă este fuga românilor în alte țări.

Asta este un alt lucru care m-a fascinat mereu. Cum aleg românii țara pe care o vor „invada”. Pe la începutul anilor 2000 a fost nebunia țărilor latine: Spania, Italia, Portugalia. Prin 2010 s-au prins românii că germanii și austriecii sunt de fapt oameni foarte calzi și prietenoși, așa că am mers să le culegem fructele de pădure și să le vindem mașinile la noi. Acum avem un nou „trend în migrație”. Bine… nu știu cât de nou mai este având în vedere că o facem de cel puțin 4 ani buni, dar Anglia a devenit noua Americă, și toată lumea merge acolo pentru a-și trăi „the english dream”.

Îmi amintesc că am văzut de câteva luni un documentar despre albine. Se pare că odată la ceva vreme, o albinuță curajoasă zboară singură din stup cu un scop unic: să găsească de mâncare. În momentul în care găsește o zonă foarte bună, se întoarce în stup și le informează pe celelalte albinuțe, care zboară fuguța să devoreze tot. Ei, cam așa stă treaba și cu plecarea românilor în Anglia. A mers unul, a zis că e de bine, hai toată lumea.

Partea tristă este însă că nu este polen pentru toată lumea, cel puțin nu la început. Mereu mi s-a părut ciudat când auzeam părinți că trebuie să le trimită copiilor pachete în străinătate, de parcă ar fi studenți la Cluj și li se face dor de zacuscă. Doar că zacusca asta era de multe ori bani „cu împrumut”. Ironic, nu? Având în vedere că situația trebuia să fie inversă.

Nu e panică însă, curând vom găsi altă țară de explorat și exploatat, pentru că eu cred că, de fapt, cu toții suntem nomazi. Până atunci însă, părinții sunt în căutare de mijloace de transport către Anglia pentru a trimite un pachețel copiilor până se pun pe picioare. Așa părinți să tot ai! Pentru cei care vor să facă asta, le recomand să apeleze la o firmă ce oferă expediere de colete internațional. Este mult mai sigur că tot ce ai pus în pachet ajunge acolo cu bine și nevătămat.

Aveți rude în țări străine sau sunteți voi acolo? Care sunt provocările cu care v-ați confruntat de care noi din țară habar nu avem? Aștept comentariile voastre.

You may also like

Lasă un răspuns