Cum sa iei cea mai buna decizie legata de achizitia unei locuinte in Bucuresti

Cumpararea unui imobil este un pas foarte important, care vine la pachet cu titlul de proprietar. Acesta inseamna o responsabilitate foarte mare, dar si o siguranta si o stabilitate ravnita de majoritatea persoanelor.

De aceea, in momentul in care te pregatesti sa cumperi o locuinta, este recomandat sa tii cont de cateva lucruri, pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere. La mijloc, va exista o investitie foarte mare, dar si o decizie pentru prezent si pentru viitor. Nu este indicat sa te grabesti, ci sa iei in calcul taote posibilitatile si sa cantaresti atent optiunile pe care le ai. Astfel, te vei bucura de propriul tau camin, amenajat si decorat dupa gusturile tale, care iti pune la dispozitie tot confortul la care ai visat!

Ce trebuie sa iei in calcul cand incepi cautarea unui imobil

 

  •        Zona

In ceea ce priveste zona, trebuie sa tii cont de nevoile pe care le ai acum, pe cele din viitor, dar si de preferinte. De exemplu, o persoana care lucreaza in nord-ul capitalei, va cauta sa se mute in apropierea job-ului, pentru a reduce semnificativ timpul deplasarii zilnice. Pentru cei cu un stil de viata foarte activ, in special tinerii, cele mai potrivite sunt centrul si zonele din imediata apropiere ori locatiile de la care se face usor accesul catre punctele de interes. In schimb, pentru o familie sau un cuplu care isi doreste sa locuiasca intr-un sector mai linistit, in vecinatatea scolilor, a parcurilor sau a centrelor comericale, ideal poate fi, de exemplu, un apartament cu doua camere in Bucuresti pe Bulevardul Theodor Pallady, care va raspunde cerintelor pe care le au!

  •  Bugetul

Majoritatea persoanelor trebuie sa respecte un anumit buget atunci cand vine vorba despre cumpararea unui imobil. O suma mai mica decat si-ar fi dorit ii impedica pe multi sa faca pasul decisiv. Insa, specialistii recomanda mai degraba investitia intr-o locuinta proprie, chiar daca mai mica, decat cheltuirea banilor pe chirie fara niciun rezultat pe viitor. Daca si tu te afli in aceeasi situatie, ia in considerare garsonierele disponibile pe https://romcorezidential.ro/garsoniere-theodor-pallady/, pentru inceput. Cu timpul, valoarea acesteia poate creste, si poti obtine chiar si un profit pe care il poti folosi la achizitionarea unui al imobil mai incapator!

 

  •        Persoanele care vor locui acolo

Pentru o familie numeroasa, cel mai bine este sa investesti intr-o casa la curte. De preferat, una care este deja compartimentata conform nevoilor tale sau un teren pe care poti construi asa cum iti doresti. Astfel, fiecare membru al familiei va avea parte de intimitate si confort, lucru care nu se intampla atunci cand locuiesti la bloc. Daca faci parte dintr-un cuplu care nu isi doreste copii, un apartament de doua sau trei camere cuprinde suficient spatiu pentru un trai ideal. De asemenea, daca esti freelancer sau daca ai un job ce iti permite sa lucrezi de acasa, este bine sa iei acest lucru in considerare si sa ai de la inceput o incapere separata in care iti poti desfasura activitatea.

 

Decizia achizitionarii unei locuinte este foarte importanta, asa ca nu strica sa apelezi la ajutorul unui profesionist sau al unei persoane care a trecut printr-o experienta similara. Fa o alegere informata, calculata, pe care nu o vei regreta!


You may also like

Un comentariu

  1. Informatia din articol este buna, insa sfatul meu din experienta pe care o am pentru cei care vor sa mai invete ceva in plus este urmatorul:
    Inainte de a cumpara, cerceteaza piata pentru a te asigura ca obtii valoare pentru bani. Discutati cu evaluatori independenti si agentii imobiliari si verificati vanzarile recente din zona. Nu te baza pe sfaturile dezvoltatorului sau ale agentului lor. Acest lucru este deosebit de important daca cumparati planurile. Vrei sa stii ca valoarea apartamentului final va reflecta cel putin ceea ce ai platit.
    Personal, daca as gasi locuinta potrivita in Bucuresti, primul lucru pe care l-as face ar fi sa o transform intr-o casa eco IoT. As monta prize media, intrerupatoare cu touch, hub smart pentru controlul locuintei. Ce sa mai.. as aduce-o la nivelul vremurilor de astazi, monderne.
    Dar, mai intai locuinta si apoi imbunatatirile.

Lasă un răspuns