Cum alegi o adapatoare – sfaturi pentru fermieri responsabili

atunci cand vine vorba de orice dotari, de la adapatoare la hranitoare, solutii pentru ingrijirea animalelor si nu numai.

Astazi ma voi opri asupra adapatorilor. Piata este destul de ofertanta din acest punct de vedere si unii s-ar putea vedea pusi in incurcatura din cauza acestui aspect. Un scurt ghid cu privire la alegerea unor adapatori precum cel din urmatoarele randuri va fi insa de ajutor. Iata care sunt criteriile care conteaza atunci cand se alege o adapatoare:

Tipul de adapatoare

Optiunile sunt variate, insa un gospodar responsabil va sti ce sa aleaga, in functie de nevoi. Adapatorile pot fi fixe sau mobile, la nivel de baza, cele din urma dovedindu-se insa mai practice, intrucat in situatia relocarii animalelor vor putea fi la randul lor mutate acolo unde este necesar.

Automatizarea isi pune amprenta si in cazul acestui sector de activitate, astfel o alegere moderna poate sa insemne o adapatoare automata, care va usura considerabil efortul uman si va eficientiza in acelasi timp activitatea din ferma.

Dimensiuni si capacitate

Aceste doua aspecte conteaza foarte mult, intrucat alegerea adapatorii potrivite poate sa faca diferenta intre o ferma organizata eficient si una la care capitolul dotari lasa de dorit.

Se vor alege astfel adapatori in functie de talia necuvantatoarelor care le vor folosi. In cazul pasarilor si animalelor de talie mica sunt potrivite de regula adapatori cu dimensiuni de ordinul zecilor de centimetri si o capacitate de cativa litri. Atunci cand vine vorba insa de animale de talie ceva mai mare, spre exemplu cai sau bovine, adapatorile alese vor trebui sa aiba dimensiuni considerabil mai mari si o capacitate asemenea.

Durabilitate

In general, aceasta caracteristica este data de materialul din care este realizata adapatoarea. Nicidecum nu este recomandata alegerea unor adapatori tinand cont exclusiv de criteriul pretului, pentru ca de obicei ceea ce este ieftin lasa de dorit la capitolul calitate. O alegere buna poate fi o adapatoare din otel, care reuseste sa treaca testul timpului si se poate intretine usor.

Functii extra

Uneori adapatorile se aleg tinand cont de functiile extra pe care pot sa le indeplineasca. In general, sunt cautate cele clasice, insa apar si situatii in care se doreste spre exemplu filtrarea suplimentara a apei, pentru a exista siguranta ca animalele au parte de apa fara a fi supuse vreunui risc de contaminare.

Cele automate sau adapatorile anti inghet sunt de asemenea optiuni de avut in vedere. Fermierii care le aleg sunt de regula cei care si-au amenajat ferme moderne, in care se doreste eficientizarea tuturor proceselor cu privire la cresterea sanatoasa a animalelor.

Dupa o analiza atenta asupra tuturor aspectelor mentionate, cu siguranta orice fermier interesat de adapatori va putea lua o decizie inspirata. O recomandare pentru a gasi acea adapatoare potrivita pentru un anume tip de ferma este site-ul www.superfarmland.com, unde exista de asemenea numeroase alte solutii care completeaza tot ceea ce tine de dotarile necesare unei ferme.

You may also like

Lasă un răspuns