Iata 7 lucruri pe care sa NU le faci daca iti pasa de mediul inconjurator!

Din ce in ce mai multe persoane incep sa se gandeasca la starea mediului inconjurator si la efectele devastatoare pe care oamenii le au asupra acestuia. Subiectul este unul vast, insa nevoia de schimbare se intensifica pe zi ce trece!

Poluarea este una dintre principalele probleme ale Planetei in momentul de fata. Exista actiuni de reducere a acesteia atat la nivel macro, cat si micro. Ultimul se refera la lucrurile pe care orice persoana la poate face in viata de zi cu zi, pentru a asigura o continuitate a lumii asa cum este cunoscuta, dar si pentru a imbunatati calitatea vietii personala si a celor din jur. Aceasta este optionala, insa necesitatea ei devine din ce in ce mai pregnanta, asadar, oricine ar trebui sa ia in considerare evitarea actiunilor daunatoare si adoptarea unor masuri de combatere a poluarii, incepand cu propria gospodarie si terminand cu stilul de viata.

 

Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le eviti daca iti doresti sa participi activ la imbunatatirea mediului incojurator

 • Nu arunca toate deseurile in acelasi loc

  Colectarea selectiva a deseurilor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru o viata mai curata. Exista mai multe categorii dupa care poti face impartirea, pentru ca majoritatea produselor pe care le folosesti in fiecare zi pot fi reciclate. De exemplu, sticla este una dintre acestea, si accesand https://www.greenglobal.ro/reciclare-sticla/ vei afla cum si unde poate fi colectata pentru a fi reutilizata. Alte materiale care nu trebuiesc irosite sunt hartia, cartonul, metalul si, bineinteles, plasticul. Cel din urma este raspunzator pentru cele mai multe acte de poluare, atat pe uscat, cat si in apa, asadar, reciclarea lui este una dintre cele mai vitale activitati la momentul actual!

 • Nu arunca aparatele electronice si electrocasnice sau componentele lor la gunoi

  Acestea sunt produse cu o perioada limitata de viata, ceea ce inseamna ca vor fi inlocuite o data la cativa ani. Ceea ce multi nu stiu este ca piesele care le alcatuiesc pot contine substante daunatoare mediului, asadar separarea acestora de deseurile menajere este absolut necesara! Daca nu stii ce sa faci cu ele, vezi aici mai multe informatii despre acest subiect. De asemenea, componentele care nu au defecte pot fi restaurate si refolosite de catre firmele specializate!

 • Nu arunca uleiul menajer

  Oricum ai face si indiferent unde l-ai arunca, uleiul va ajunge in panza freatica si va afecta calitatea apei. De aceea, poti stoca resturile pe care le-ai folosit in bidoane si sa apelezi la o firma care se ocupa cu reciclarea acestora!

 • Nu mai cumpara pungi de plastic

  Teoretic, in cativa ani, comercializarea pungilor de plastic va fi total interzisa, pentru gradul de poluare ridicat de care sunt responsabile. Poti incepe de acum sa fii parte din schimbare, alegand sa nu mai achizitionezi aceste lucruri din magazine. In schimb, le poti reutiliza pe cele pe care le ai in casa sau poti folosi pungi din alte materiale!

 • Nu te deplasa cu masina zilnic, mai ales pe distante mici

  Aceasta actiune nu numai ca este una eco-friendly, dar te si scapa de stresul asociat cu traficul imposibil din asezarile urbane ale Romaniei. Alege sa strabati drumul zilnic pana la job cu mijloacele de transport obisnuite (metrou, autobuz, tramvai) sau prin cele alternative, precum bicicleta, trotineta, etc.

 • Nu mai folosi becurile incandescente, ci inlocuieste-le cu tehnologia led

  Becurile led nu emana substante daunatoare, au o durata de viata mult mai mare decat a celor obisnuite, folosesc mai putin curent electric, deci valoarea facturii tale va scadea semnificativ si sunt mult mai rezistente decat cele incandescente, ceea ce le face perfecte atat iluminatul pentru interior, cat si pentru cel exterior!

 • Nu consuma carne in cantitati exagerate

  Industria alimentara se afla si ea in topul celor care afecteaza in mod negativ starea mediului inconjurator. Mai exact, a fost dovedit ca prin renuntarea considerabila la consumul de carne, poluarea va fi redusa semnificativ! Cererea este foarte mare, asadar cresterea animalelor se face intr-un ritm alert, fara considerente pentru natura sau pentru sanatate. Cateva dintre efectele mai putin stiute ale acestei industrii sunt: defrisarea padurilor, utilizarea masiva a terenurilor agricole, schimbarile climatice (prin emanarea cantitatilor foarte mari ale gazului metan in urma digestiei rumegatoarelor), eutrofizarea si acidificarea (prin substantele daunatoare care ajung in apa, sol si aer) si utilizarea masiva a rezervei de apa dulce existenta (peste 65%).

 

Tu ce faci pentru a stopa poluarea si pentru a avea grija de mediul inconjurator?

You may also like

Lasă un răspuns