Cum poți folosi creioanele Gelatos?

Hello!

Nu ne-am mai văzut de mult 🙂

Astăzi vă vorbesc despre produsele pe care le-am primit de la ProfiArt luna trecută. (Ca de obicei, le mulțumesc mult pentru produse. Fara dărnicia lor nu aș avea posibilitatea să fac aceste articole și sunt foarte recunoscătoare.)

Încep cu cele mai interesante produse:

 

Set 4 creioane + accesorii Mix & Match Gelatos (31 de lei)

Da, știu.. Poate credeți că am înnebunit și că am început să desenez cu rujuri… Nope. Totuși ar fii o idee interesantă. Pe YouTube este virală provocarea de a desena cu rujuri (sau cu alte tipuri de produse de înfrumusețare), v-ar placea să vedeți o postare în care încerc și eu să fac asta?


Gelatos sunt stick-uri compacte de pigment (hă? Nu am înțeles.) Da… Și eu sunt puțin confuză.. dar învățăm împreună! Right?

Am avut o experiență plăcută cu „rujurile” acestea. Și ce îmi place cel mai mult la ele e că sunt foarte cremoase și ușor de blend-uit. (Și sunt acuarelabile, of course 😉.) Sunt „lightfast” (culoarea va rezista mult timp în lumina soarelui fără să își piardă intensitatea) sunt fără acid, și au culori vibrante.

Se pot folosi în multe feluri, și pe multe suprafețe cum ar fii pânză, lemn, țesătură.. hârtie… :))

Avand în vedere că nu le-am folosit decât pe hârtie și nu prea am experimentat cu ele atât de mult, aș vrea în loc sa va spun cum se folosesc, sa va arăt un video cu mai multe modalități în care puteți să le folosiți. (Deși încă mai sunt o tonă de tehnici interesante. But as I always say… Experiment!) https://youtu.be/cgezRy0Jt2U

 

Setul mai conține și o pensulă și o ștampilă. Pensula nu prea am folosit-o căci deja folosesc una cu rezervor și îmi e mai la îndemână. Însă e.. foarte frumoasă. (Serios, arată foarte aesthetically pleasing.) Și e foarte moale.

Ștampila o ador. O folosesc pentru fundaluri cu mai multe materiale cum ar fii cariocile sau markerele (și apă, desigur.) și am putut să obțin efecte foarte frumoase cu ea. (Doar colorezi pe ea cu gelatos sau markere, carioci, iar după uzi hârtia sau ștampila, și.. ștampilezi) Se curăță usor, cu apă.

Next up: Set 3 Everyday Pens Pigma Micron PN (25.50 lei.)

„PN” vine de la plastic nib. Adică vârf de plastic. (Ceea ce îl face mai durabil.)
Au cerneală permanentă, rezistentă la apă și decolorare, și care se usucă repede. În plus au un pH neutru ceea ce înseamnă că nu sunt periculoase pentru piele.

Am ales acest set deoarece are culori foarte drăguțe și am vrut să încerc un nou stil de line-art. Însă am realizat că mai degrabă prefer să le folosesc pentru scris, căci nu le pot controla foarte ușor (asta am pățit eu, însă am văzut mulți artiști care le folosesc și le apreciază mult și au făcut desene foarte frumoase cu ele.)

La început am crezut că nu am cum să le folosesc deoarece nu am putut să le deschid mai deloc fără ajutor (am mai spus în trecut că am distrofie musculară și întâmpin deseori această problemă).
Însă, după o vreme au început să devină mai ușor de deschis și am reușit să le folosesc de una singură. Deci nu am ce comenta. Îmi plac mult și scriu foarte bine. Mi se par cadoul perfect pentru cineva pasionat de bullet journaling.

Ultimul produs este unul despre care v-am mai vorbit deja în trecut:

 

3 in 1 White Sketchbook 50 file hartie alba Bagrilo (14 lei. în format A6, de data aceasta)

Probabil că vă gândiți că nu mai am ce să vă spun despre acest caiet, căci deja am vorbit despre el. Ce e așa special la el? E doar mai mic..
Păi, sincer de mult timp cumpăr doar caiete diferite în căutarea unui caiet care să îmi satisfacă toate dorințele de artist. Niciodată nu mi-am luat același caiet de 2 ori deoarece nu mi-a plăcut nici unul în special. Dar după ce l-am folosit mai mult timp pe acesta am realizat că pot face multe lucruri în el. Pot lucra cu apă fără să deteriorez hârtia foarte ușor (atâta timp cât nu folosești foarte multă apă și aștepți ca fiecare strat pe care îl faci să se usuce, poți face desene foarte faine. Totuși as zice că după 3 straturi de acuarelă e cam riscant să continui. Până la urmă acest caiet nu este special conceput pentru multe straturi de apă.)

Deoarece hârtia nu are o textură pronunțată, este foarte potrivită pentru desene în creion.

Eu am folosit acuarele, creioane, carioci, markere, pixuri, pasteluri…. Mi s-a părut că orice am folosit a arătat foarte bine în el.
De asemenea, deoarece este în format A6 am putut să îl iau cu mine oriunde am vrut. (Nu de mult timp am fost la o nuntă, și cât am stat la masă am desenat în el ca să nu mă plictisesc.. because I prefer that over human interaction.. of course! I’m an artist after all.)

De asemenea îmi place mult că să decorez caietul cum vreau eu. Atunci când pun abțibilduri pe caietele mele mă simt mai atașată de ele, ca și când le-aș fii făcut eu. (În poze nu este decorat deoarece întotdeauna decorez caietele după ce le fac poze)

Deci da, îmi place super mult. Îl recomand cu drag.

Sper că v-a plăcut acest articol. Ne auzim data viitoare!

You may also like

Lasă un răspuns