Casa modulară sau cum se joacă adulții LEGO

Dacă urmărești ce se mai întâmplă în materie de construcții în ultimii ani, este imposibil să nu fi auzit vreodată despre casa modulară. Dacă totuși nu ești deloc familiarizat cu acest termen, află că o astfel de casă este practic varianta mai mare a jucăriilor LEGO cu care te jucai când erai mic. Ce este o casă modulară, dar și de ce ai vrea să îți cumperi una, afli în continuare.

 

O casă modulară sau o casă care vine prin curier

Ar putea fi bizar să îți cumperi o casă de pe Emag sau IKEA în același mod în care îți cumperi o piesă de mobilier. Adevărul este însă că trăim timpul în care este cât se poate de posibil să îți comanzi o casă online, sau cel puțin să găsești online oamenii care să ți-o fabrice și să o livreze la tine. Da, ai citit bine, casa modulară se fabrică mai degrabă, nu neapărat construiește. De fapt, etapele prin care trece o astfel de casă sunt: proiectare, fabricare, livrare și asamblare.

 

Tehnic vorbind, o casă modulară este o structură care se construiește în afara șantierului. Porțiuni din casă sunt fabricate într-o fabrică, independent de influența factorilor de mediu. Apoi bucățile sunt livrate la destinație, sunt asamblate și astfel devin o casă gata de locuit. Care sunt avantajele?

   Ce avantaje are o casă modulară?

Timpul și prețul sunt cu siguranță factori care se încadrează la avantaje. Deoarece nu depinde de factorii externi de temperatură și vreme, casa se construiește mult mai repede, în câteva săptămâni, comparativ cu câteva luni. În plus, în funcție de agenția cu care alegi să lucrezi, casa poate fi asamblată și gata de locuit în 7 zile de la livrare.

 

Prețul este și el unul mai avantajos, în funcție de producătorul de case modulare cu care alegi să lucrezi. Pe lângă acestea vorbim despre o casă verde, fiind considerată de majoritatea ca fiind un concept ecologic. Cele mai apreciate modele sunt casele construite pe structură metalică.

  Nu arată toate casele modulare la fel?

Surprinzător, nu. Nu e ca și cum te-ai putea trezi că vecinul tău a cumpărat aceiași casă modulară și acum trebuie să decidem „cine locuiește mai bine în ea”. Deși există modele de case modulare standardizate, acestea se pot personaliza. De la structură, la formă, la amenajări interioare cum ar fi materialul folosit pentru podele, totul de poate personaliza.

  Vreau să cumpăr o casă modulară? O să reziste?

Casele modulare sunt foarte apreciate de majoritatea celor care le-au cumpărat. Acestea pot oferi atât siguranța cât și confortul necesar. Orice astfel de acasă rezistă la vânturi cu viteză de peste 280 km/h. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji cu privire la ploaie sau soare. Taxele și asigurările sunt la fel ca la o casă normală, casa modulară fiind totuși o costrucție permanentă. Iar dacă te întrebi dacă o astfel de casă se poate construi și în România, află că astfel de case sunt construite pe diverse forme de relief: câmpie, stâncă, malul Dunării.

Așadar, sunt curioasă… tu ți-ai comanda o casă modulară?

 

You may also like

Lasă un răspuns