Fotoliul pentru masaj – o inovație pentru sănătate

Colegiul American de Medici recomandă masajul ca modalitate de ameliorare a durerii cronice. Terapeuții profesioniști folosesc tehnici specifice pentru a lucra cu mușchii inflamați; un fotoliu masaj efectuează multe dintre manevrele de bază pe care un terapeut profesionist le cunoaște și le practică, iar mai mult de atât, poate fi folosit în orice moment chiar de acasă.

Dacă aveți orice fel de afecțiune a mușchilor, tratamentul imediat poate include analgezice, aplicarea gheții și evitarea tensiunii în zona respectivă pentru o zi sau două. Durerea continuă poate indica alte afecțiuni cum ar fi artrita sau probleme de disc cervicale, care trebuie evaluate de un medic. Tratamentul poate include masaj pentru ameliorarea spasmelor musculare, dar și a durerii.

Masajul ajută la calmarea durerilor musculare, relaxarea corpului și reducerea stresului. Unele forme de masaj sunt, de asemenea, considerate a oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei, stimularea sistemului imunitar, ameliorarea durerilor de cap, stimularea circulației și controlul depresiei minore.

 

Există cinci avantaje imediate aduse sănătății prin utilizarea unui fotoliu de masaj:

 1. Aliniază coloana vertebrală și reduce presiunea asupra nervilor.

  Un fotoliu înclinat reduce presiunea asupra coloanei vertebrale, sprijinind spatele într-o poziție orizontală. Grupele mari de nervii trec prin vertebre către zonele periferice ale corpului, inclusiv mâinile, picioarele, degetele de la mâini și degetele de la picioare. Tensiunea de la nivelul coloanei vertebrale sau vertebrele nealiniate pot comprima nervii. Pe măsură ce mușchii care susțin vertebrele se relaxează, coloana vertebrală se prelungește, iar vertebrele își reiau alinierea naturală. Atunci când nervii afectați sunt eliberați de presiunea respectivă, impulsurile nervoase se deplasează ușor prin coloana vertebrală la extremități.

 2. Vă relaxează mușchii și vă ajută să vă mențineți o poziție adecvată.

  Un fotoliu masaj vizează grupe specifice ale mușchilor și folosesc mai multe tipuri de mișcări pentru a ameliora durerea. Pe măsură ce mușchii se relaxează, dezechilibrele sunt corectate. O tendință naturală de atenuare a durerii este compensarea prin tensionarea unui alt set de mușchi (concret, prin sprijinirea pe un alt membru spre exemplu). Acest lucru însă pune de multe ori presiune excesivă asupra mușchilor și ligamentelor adiacente. De exemplu, un șold inflamat poate face ca cineva să stea într-un mod mai puțin armonios tocmai pentru a reduce presiunea resimțită asupra zonei dureroase.

 3. Reduce stresul și îl menține la un nivel stabil.

  Stresul afectează nu numai bunăstarea mintală; are și un efect fiziologic asupra sănătății. Stresul poate provoca insomnie, lipsa poftei de mancare sau chiar tensiune arterială ridicată. Combaterea stresului reduce nivelul de cortizol din sânge, care ajută la controlul tensiunii arteriale.

 4. Îmbunătățește circulația.

  Îmbunătățirea circulației promovează vindecarea. Sângele transportă oxigen și substanțe nutritive către celule și organe și elimină toxinele. Mușchii tensionați pot să contracareze fluxul sanguin. Prin relaxarea mușchilor, sângele curge spre țesuturi și organe. Clinica Mayo susține că unele studii demonstrează că sistemul imunitar este întărit prin masaj.

 5. Stimulează secreția de endorfine în organism.

  Endorfinele sunt neurotransmițători care ajută la reducerea percepției durerii și la diminuarea efectelor stresului. Endorfinele creează o stare de spirit mult mai bună și sporesc imunitatea organismului. Studiile au aratat ca masajul declansează secreția de endorfine.

Fotoliile de masaj nu numai că ușurează durerile și tensiune mușchilor, dar creează momente de relaxare și combat stresul. Utilizarea unui astfel de fotoliu de masaj poate avea un efect pozitiv atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mintale.

You may also like

Lasă un răspuns