Tu știi ce sunt creioanele acuarelabile?

Hei! Azi Luiza preia conducerea blogului și îți povestește despre experiența ei cu câteva produse de la Profiart printre care si creioanele acuarelabile. Enjoy!

 

Hei hei! V-am lipsit? 😜

Ei bine astăzi vorbim din nou despre produsele de la ProfiArt. Yaay! (Din nou le mulțumesc mult pentru produse.) Și mi-au plăcut super super mult, deci hai să începem!

Bloc Canson XL Mix-Media

Prima dată vorbim despre blocul Canson XL Mix-Media (în A5).
Blocul este foarte potrivit pentru tehnici ude (Acuarelă Gouache, Acrilice, etc.) Gramajul hârtiei este 300 g/mp (Adică… Numa bună pentru nevoile mele, cel puțin.. Adică foarte groasă. :)) ) Dacă doriți să vă vorbesc despre importanța gramajului hârtiei vă rog să îmi spuneți în comentarii.

Hârtia are o textură tare interesantă după părerea mea, și dă desenelor un stil mult mai… Liber? Sincer.. nu știu dacă ăsta este termenul potrivit dar sper că veți vedea la ce mă refer din poze. 🙂

Până acum îmi place mult, nu am avut probleme ca foaia să se îndoaie prea tare din cauza apei cum am patit cu alte hârtii dedicate acuarelei (deoarece hârtia pe care am folosit-o în trecut a avut gramajul mai mic) și am putut adăuga câte straturi am vrut fără a deteriora hârtia.

 

Creioanele acuarelabile Marco – Raffine

Urmează să vă vorbesc despre creioanele acuarelabile de la Marco, set de 36 de culori + pensulă (pe care nu am folosit-o deoarece îmi e mai la îndemână să folosesc o pensulă cu rezervor, despre care v-am vorbit data trecută.) Probabil mulți dintre voi nu ați auzit despre creioane acuarelabile până acum și nu aveți nici cea mai vagă idee ce sunt alea. Dar printre artiști sunt destul de populare și apreciate, și am să vă explic de ce sunt atât de faine.

Ca să vă luminez un pic, creioanele acuarelabile sunt un hibrid între acuarele și creioane, se pot folosi normal sau evident, cu apă. Nu vreau să lungesc postarea extrem de mult așa că am să vă vorbesc despre ele mai mult într-o postare separată.

Mi-au plăcut mult, se dizolvă bine și au culori vibrante, mai ales dupa ce am adăugat apă. Este foarte greu de explicat dar sunt foarte ușor de folosit. Le prefer în locul acuarelelor normale deoarece e un mod mult mai curat de a folosi acuarelele, după părerea mea. Eu am un set de acuarele deja care îmi place mult, dar mi se pare mai greu să le folosesc. (Eu desenez pe pat, și să am un pahar cu apă cu mine nu e o idee bună) plus că trebuie să amestec culorile dacă vreau și alte nuanțe și ba nu amestec suficientă culoare, ba prea multă, bla-bla. Dacă nu v-ați dat deja seama, nu îmi place ca atunci când desenez să mă chinui o grămadă, sunt o persoană foarte fițoasă și leneșă.. :))) Acuarelele normale sunt frumoase și ele, dar nu sunt pentru mine.

Ce mi-a mai plăcut la aceste creioane este că le-am putut folosi și pe hârtie obișnuită dar destul de groasă care nu este dedicată tehnicii ude, și a funcționat suficient de bine. (Nu merg la fel de bine totuși, bineînțeles. Și vă rog, nu le folosiți pe hârtie de imprimantă.. nu va rezista la apă absolut deloc. Dar dacă nu vă permiteți hârtie de acuarele, care poate fii foarte scumpă, nu este imposibil să folosiți hârtia obișnuită, cum am spus, cât de cât groasă).

Cam asta este tot. Sper din tot sufletul că v-a plăcut, și ne revedem în curând. Pa-pa!

You may also like

Lasă un răspuns