3 lucruri de făcut acum pentru o relație fericită mai târziu

 

Dacă ești acest sau această „singur/ă pe lume”, sunt destul de sigură că nu îți e ușor, mai ales anul acesta. Dacă e să o iau statistic, dacă ai și tu de mers la câte nunți am eu de mers (inclusiv la a mea), cu siguranță nu îți este ușor să fii acest „forever alone”. Dacă încă nu ai găsit persoana potrivită, dar îți dorești asta, iată cum poți valorifica timpul acum, pentru a-ți crește șansele să descoperi la timp persoana potrivită pentru tine.

 

1. Cunoaște-te pe tine!

Acesta mi se pare primul și cel mai important aspect pe care trebuie să îl punctezi înainte de a te gândi la posibilitatea începerii unei relații. Omenii nu încep o relație doar de dragul de a fi în una, sau cel puțin nu ar trebui să o facă așa la întâmplare. Nu vrei o relație, ci vrei o relație fericită. De cât de bine ai ajuns să te cunoști poate depinde în mare măsură succesul relației tale.

Raționamentul e simplu. Dacă îți cunoști calitățile vei știi ce poți oferi într-o relație deci vei putea să te pui mai bine în valoare. Dacă îți cunoști și punctele slabe, vei putea să cauți de la început acea persoană care va reuși să ți le treacă cu vederea sau care să îți compenseze lipsurile. Sfatul meu: ia o foaie de hârtie și scrie 10 calități și 10 defecte de ale tale.

2. Stabilește cu claritate ce aștepți de la un partener

Cum îți imaginezi viitorul partener? Ce așteptări ai de la el? Sunt acestea clare sau se schimbă de la o lună la alta. Dacă încă nu ai ajuns în punctul în care știi cu precizie ce calități aștepți de la viitorul tău partener, înseamnă că încă nu ești suficient de matur/ă pentru a începe o relație.

Cum poți afla dacă așteptările tale sunt clare și solide? Ia o foaie de hârtie și scrie pe ea toate calitățile pe care le aștepți de la un partener, în ordinea importanței lor, dar și defectele peste care crezi că nu vei putea trece, în ordinea gravității lor. Dacă peste 6 luni nimic nu s-a schimbat, atunci ești pregătit pentru o relație.

3. Nu face compromis

Deci ai stabilit ce aștepți de la un partener, dar ce se întâmplă dacă o persoană începe să îți acorde ceva mai multă atenție, sau chiar te place? Poate că este simpatică, dar nu corespunde cu ce ai tu pe lista de calități și defecte. Ei bine, dacă vrei cu adevărat o relație trainică și fericită, nu ar trebui să faci compromis. În primele săptămâni sau luni din momentul în care ai început să îți dai întâlniri, sentimentele care nu sunt ținute sub control ar putea să îți înăbușe simțul rațional.

Astfel ai putea să ajungi să începi o relație serioasă cu o persoană nepotrivită. Dacă au fost implicate sentimente puternice, asta va putea duce la o relație defectuoasă și nefericită, unde amândoi veți avea mult de suferit. Fii deci hotărât/ă să continui să cauți persoana potrivită pentru tine.

Ca să scurtezi din lungul drum către relația pe care o visezi, poți apela la câteva metode simple. În primul rând, fii sociabil, și caută să ai cât mai multe interacțiuni reale cu diferite persoane. Sfatul meu este să nu apelezi la aplicații care te îngroapă și mai mult în lumea virtuală.

Alege mai degrabă servicii care să te scoată afară din casă, care să îți ofere șansa de a cunoaște oameni noi într-un context cât mai natural. Profită de oportunitatea de a cunoaște oameni de la care ai ce învăța și bucură-te de momente faine, nu fi neapărat un/o disperat/ă pe acolo. Dacă nu știi nicio platformă de acest fel, aruncă o privire pe 326.ro.

Cam atât. Întrebări, remarci, sugestii, le aștept pe toate în comentarii.

You may also like

Lasă un răspuns