Hoverboard – Beneficii pentru copii și părinți

 

Crescând la țară în era mezozoică în care nu erau tot felul de mașinării cu roți care să te plimbe de aici acolo, am fost mereu invidioasă pe copii care aveau role, trotinete, biciclete, triciclete etc. Ei bine, sunt sigură că dacă aș fi fost acum copil, părinților mei le-ar fi fost mult mai greu. Nu doar pentru că la mine la țară nu aș fi putut să mă dau nicicum cu rolele, eventual doar dacă ieșeam în drum și mă agățam de ceva mașină, ci și pentru că acum vorbim de sisteme electronice de transport „de aici, acolo”. Mai exact, acum există hoverboard și sunt sigură că este visul oricărui copil să meargă pe un astfel de scooter electric.

     Hoverboard – o provocare sau un avantaj pentru părinți?

Dacă aș fi un părinte azi, mi-aș dori din inimă să am un copil așa cum am fost eu. Adică genul acela de copil care înțelege poziția financiară în care se află, și nu le cere părinților imposibilul. Pentru toți părinții care lucrează două joburi sau fac ore suplimentare pentru a le cumpăra copiilor ultimul model de IPhone, nu știu ce playstation sau trening de firmă, îmi e milă de voi și nu prea. Adevărul e că cel mic va putea supraviețui și fără ultima fiță pe care o vede pe Internet, așa că fii cu 5 secunde mai deștept și controlează-i poftele.

În privința hoverboard-ului însă, nu pot avea o părere atât de radicală ca în cazul smartphone-urilor. Asta pentru că hoverboard-ul are și avantajele lui. Nu ține copilul cu ochii în ecran, și dacă trebuie să cumperi un obiect de peste 1000 de lei ca să îți scoți copilul afară și să nu mai stea proptit în fața telefonului/calculatorului, go for it!

    Hoverboard – avantaje pentru copii și pentru părinți

Chiar dacă este cu siguranță mai scump decât o bicicletă cumpărată din târg la mâna a doua (așa cum am avut eu – RIP Pegasus!), un hoverboard poate aduce avantaje multiple pentru copii și, implicit, pentru părinți. Vorba aia: copii fericiți, părinți fericiți. Iată mai jos trei avantaje pentru copii și pentru părinți.

   Hoverboard-ul încurajează un stil de viață sănătos

Eu știam că cei mici adoră mișcarea. Cel puțin eu când eram mică, dacă nu te uitai bine 2 secunde, ajungeam din pârâu în vârful nucului. Nici măcar nu îmi păsa că eram toată julită și zgâriată și pe față aveam o combinație dubioasă de muci cu noroi. Eu eram fericită că puteam sa merg și să vin după bunul plac. Stăteam la TV doar o juma` de oră, la ora 2 când pe TVR era încă Songoku.

Azi însă e mai greu să motivezi copilul să iasă afară. Minunea asta de scooter electric însă, pare să îi motiveze pe copii să iasă la aer curat, să facă mișcare și, cel mai important, să nu își mai prăjească neuronii în fața unui ecran.

    Hoverboard-ul este grozav pentru a dezvolta abilitățile de echilibru și coordonare ale copilului

Nu toți copii au un echilibru perfect sau o bună coordonare a membrelor. Eu sunt cel mai bun exemplu. Anul trecut când am mers la patinoar pentru prima dată, eram atât de grămadă încât nu doar că am căzut, dar îmi era atât de greu să îmi coordonez piciorul stâng, încât ajungeam să îl târăsc după mine pentru că efectiv uitam să îl mișc.

Hoverboard-ul este o modalitate excelentă prin care copilul își dezvoltă echilibrul, întrucât nu are un ghidon de care să se sprijine. Coordonarea corpului va fi și ea stimulată deoarece fiecare curbă se va face aplicând puncte de presiune.

    Nu e așa greu de întreținut

Spre deosebire de o bicicletă, nu trebuie să îi umfli roțile, să îi schimbi lanțul, să cumperi camere noi, etc. E suficient să îl cureți bine și să nu îl arunci de la etaj, și mașinăria o să reziste mult și bine.

Cam acestea ar fi câteva informații despre Hoverboard. Dacă ești interesat să afli cum poți alege cel mai bun hoverboard, aici găsești toate informațiile de care ai nevoie.

You may also like

Lasă un răspuns