Ce se întâmplă dacă introduci mierea de salcâm în alimentație?

 

Puține lucruri sunt mai lăudate pe lumea asta pentru proprietățile terapeutice, așa cum este mierea. Știm cu toții că mierea este sănătate pe pâine. Este însă o miere mai de treabă decât toate celelalte. Mierea asta e în stare să îți redea somnul dulce, cuvintele mieroase și pacea în abdomen. Mai mult decât atât e absolut delicioasă. Despre ce vorbesc? Despre mierea de salcâm, vedeta acestui articol.

   De ce este mierea de salcâm deosebită?

Este o miere ce îți aduce primăvara la borcan. Asta deoarece provine din flori de salcâm care înfloresc în inima primăverii, adică la începutul lunii mai, perioada aia în care nu mai există pentru nimeni vreun dubiu că este sau nu primăvară. Cum este posibil să fie doar miere de salcâm? O întrebare foarte bună cu un răspuns fantastic de drăguț.

Mierea de salcâm este produsă de albinuțe care sunt nu doar harnice ci și fidele. Fidele unui singur tip de floare, în acest caz cea de salcâm. Nu le poți nici reproșa ceva. La urma urmei florile de salcâm sunt atât de delicioase că nu ai cum să le reziști.

Pe lângă faptul că este o miere „fidelă” și plină de primăvară, este o miere care nu se zaharizează. De fapt mierea de salcâm se zaharizează abia după doi ani, semn că e produsă de albine deștepte care nu se lasă „duse cu zăhărelul”. Dacă ai avut vreodată miere de salcâm care s-a zaharisit repede, înseamnă ca a fost miere „infidelă”, adică a mai fost și alt soi de miere în borcan.

   Mierea de salcâm – pentru un mic dejun cu care nu îți e rușine

Dacă e să fim foarte sinceri, oricât de sănătoasă ar fi mierea, cu greu am fi consumat-o dacă nu ar fi fost atât de delicioasă. Ei bine mierea de salcâm este perfectă pentru un mic dejun, mai ales atunci când la micul dejun ai oaspeți pe care vrei să îi servești cu ce ai mai bun.

Mierea de salcâm de la Apidava, pe care am încercat-o și eu, chiar este un ingredient cu care te poți mândri. Asta pentru că are o culoare luxoasă și o consistență bogată. De asemenea, aroma ei este ușor parfumată, așa că nu te reține să o adaugi în deserturi. Merge de minune în combinație cu nuci sau sâmburi de floarea soarelui, ori altfel de semințe.

    Mierea de salcâm – cel mai bun „somnimier”

Știu că toată lumea zice că mierea de salcâm e foarte bun energizant pentru minte și corp, și nu e nimic greșit în această afirmație. Dar tot această miere poate să fie foarte bună în caz de insomnii. Dacă la fel ca Smiley suferi de insomnii, două lingurițe de miere în puțin lapte cald înainte de culcare face minuni.

    Mierea de salcâm  – un „miericament” imbatabil

Până să vină primăvara, iarna asta e plină de viroze și răceli care de care mai urâte. Dacă nimeni nu te mai cunoaște după voce și ai impresia că atunci când înghiți de fapt calci pe o piesă de LEGO, înseamnă că mierea de salcâm este exact ce ai nevoie. Este capabilă că îți calmeze durerea din gât și să ajute la vindecarea răcelii.

Și dacă tot vorbim despre miere ca medicament, putem amintii și că este un pansament foarte bun în caz de gastrită sau ulcer. Dimineața pune una sau două lingurițe de miere de salcâm în puțină apă și bea. Rezultatele nu vor întârzia să se vadă.

Personal îmi place foarte mult varianta la flacon a celor de la Apidava. Asta pentru că poți doza foarte ușor mierea, și nu trebuie să te temi că atunci când o iei cu lingurița din borcan vei face mizerie pe toată masa. Așadar, mai rămâne doar să încerci și tu mierea de salcâm și să te bucuri de toate beneficiile ei. Deci ca să răspund la întrebarea din titlu iată ce se întâmplă:

  • te bucuri de mese delicioase
  • toată familia mănâncă sănătos
  • scapi de răceală
  • scapi de ulcer și gastrită
  • ai mai multă energie
  • dormi mai bine
  • ai viața mai dulce 🙂

Mie mi s-a făcut poftă de miere cu semințe, deci o să merg să îmi fac o porție. Ca de obicei, te-am pupat și am mierit-o :).

You may also like

Lasă un răspuns