Implant dentar – Tot ce vrei să știi, dar îți este frică să întrebi

Dacă te numeri printre persoanele mai timide, faptul că ai o problemă dentară nu te ajută cu nimic să fii mai dezinvoltă. Probabil că te-ai uitat deja online la soluții care te-ar putea ajuta să îți recapeți un zâmbet de invidiat, și poate ai ajuns la concluzia că un implant dentar este cea mai bună soluție pentru tine. Dacă acesta este cazul, ce faci când ai unele nedumeriri sau întrebări pe care dintr-un motiv sau altul îți este greu să le pui dentistului? Deși eu te sfătuiesc în continuare să i le adresezi, poate vei căpăta mai multă îndrăzneală după ce vei citi acest articol, unde dau răspuns la câteva întrebări pe care simt că îți e frică să le pui despre implant dentar.

  Cât durează procesul de implant dentar? O să am dinți lipsă?

Cred că una din cele mai groaznice temeri legate de un implant dentar, este aceea de a fi nevoit să ai unul sau mai mulți dinți lipsă pe întreaga durată a procesului de inserare a unui implant dentar. Nimeni nu vrea să fie nevoit să zâmbească cu un dinte lipsă la vedere. Dacă și tu ți-ai pus această întrebare, iată care este răspunsul.

Specialiștii spun că nu trebuie să te temi că vei ajunge în această situație ridicolă, dacă sănătatea osului în care va fi inserat un implant dentar este una bună. În cazul în care un implant dentar poate fi inserat și se constată că va avea o stabilitate bună, vei putea primi imediat un dinte provizoriu. Acesta va fi purtat pentru o durată de 4-6 luni. Această durată este necesară pentru ca celulele osoase să integreze un implant dentar în maxilar. Așadar, nu va trebui să umbli cu dinți lipsă în gură, dacă vei apela la implant dentar.

  Îmi e frică de durere și am rețineri? Implantul dentar doare?

Din nefericire, majoritatea dintre noi au avut experiențe mai puțin plăcute la dentist, mai ales în anii trecut, când metodele de anestezie nu erau la fel de bine dezvoltate sau nu erau aplicate corect. În 2018 însă nu mai este cazul să îți faci griji din cauza durerii. Metodele de anestezie moderne asigură faptul că nu vei simții durere pe parcursul procesului de inserare a unui implant dentar. De fapt, majoritatea pacienților au ajuns la concluzia că extracțiile dentare, sau o operație de extracție măsea de minte este mult mai dureroasă sau mai inconfortabilă.

Este posibil să experimentezi o senzație ușoară de disconfort firească în perioada de acomodare. Cu toate acestea, nu te va împiedica să vorbești sau să mănânci așa cum o faci în mod obișnuit.

    Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar? Sunt sigură că bănuiești un preț anume, dar îți este teamă că nu îți vei permite. Ei bine, nu mai este cazul. În primul rând, trebuie să îți iasă din cap ideea că un implant dentar este scump. Implantul dentar are un preț extrem de rentabil, dacă stai să analizezi avantajele acestuia. În al doilea rând, nu poți nega măsura în care se implică medicii în întregul proces când tu nu ești prezent. Pentru o lucrare de implant dentar de calitate este nevoie de timp și multă atenție, care este normal să fie plătită așa cum se cuvine.

De asemenea, mai multe clinici sunt dispuse să îți ofere posibilitatea de a plăti un implant dentar în rate. Prețul unui implant dentar variază și în funcție de tipul acestuia, și de material.

Bineînțeles, este posibil să găsești prețuri variabile în funcție de fiecare clinică stomatologică din București. Alege totuși să îți tratezi problemele dentare nu acolo unde este neapărat cel mai bun preț, ci acolo unde lucrează cei mai buni medici, persoane cu multă experiențe în care să poți avea încredere. Sunt sigură că nu ai vrea să fii nevoit să repeți un astfel de proces înainte să fie cazul. Alege o clinică ce are specializare în implant dentar, pentru a evita experiențele neplăcute.

Acum e mai simplu ca oricând să faci pașii necesari pentru recăpătarea unui zâmbet frumos, așa că nu mai ezita. Nu ai de ce să te temi.

 

 

 

You may also like

Lasă un răspuns