Trei situații pe care mierea le rezolvă cel mai bine

 

Honey, I’m home!!! Nu, nu strig după cineva, strig după miere. De curând a ajuns la mine acasă un borcan de miere și câteva pliculețe neastâmpărate. Motiv pentru care am acceptat provocarea de a scrie despre miere. Mai precis despre cum rezolvă mierea câteva probleme neconvenționale, cu care te confrunți precis și tu. Care sunt trei situații pe care mierea le rezolvă cel mai bine? Am pregătit un articol la fel de dulce ca mierea de la Apidava pentru a răspunde la această întrebare.

    Miere ca să treacă… dorul de vară

Nu știu despre voi dar mie îmi e tare dor de vară. Mai ales că acum iarna și-a intrat puternic în drepturi, îmi e dor de căldură și îmi e dor de lumina de care mă puteam bucura vara din plin. Dacă ar fi să compar iarna și vara raportându-le la gust, aș spune clar că vara este cea mai dulce, în timp ce iarna… iarna nu are gust. Pericolul este acela de a nu intra iarna și în bucătăria ta. În bucătăria ta, preparatele trebuie să fie la fel de dulci ca vara, iar mierea „Roua Florilor” este un ajutor de nădejde.

Cineva spunea că ce pui în preparate, și modul în care le gătești le poate transmite celorlalți o stare de bine… sau nu. Cu această miere însă, nu ai cum să dai greș. Te ajută să gătești gustos, și trebuie să recunosc că nu am gustat de mult o miere atât de aromată.

Fă din miere vedeta bucătăriei tale, și toți ceilalți se vor simții ca niște celebrități gustând preparatele tale.

Soarele se topește după miere. Pune niște lumină peste clătitele tale, în prăjiturile preferate, sau distrează-te îndrăznind să pui miere peste pui sau în alte preparate ușor… ciudățele.

În cele din urmă, nu uita să te joci cu mierea, exact așa cum ai face vara. Eu aș putea să stau și să mă uit vreme bună cum curge atât de hipnotizant. De ce nu ai face la fel?

   Miere ca să treacă… dorul de vorbă

Tuse, răgușeală, muci, muuuulți muci, usturime și lipsă de energie. Sună cunoscut? Mă gândeam eu. Din fericire puține leacuri sunt atât de bune pentru răceală și disconfort în zona gâtului ca mierea. Dacă vocea ta sună „ca o drujbă”, sau nu sună deloc, mierea este cea mai bună soluție pentru a-ți reda vocea dulce.

Știu și că, atunci când guști ceva atât de dulce, nu ai cum să nu vorbești frumos. Așa că, dacă ai observat că duci lipsă de cuvinte mieroase, ia repede niște miere de la Apidava. Buzele tale dulci vor începe de nicăieri să spună „Mulțumesc!”, „Te rog!”, „Iartă-mă!”, „Te iubesc!”. Mare atenție cu cuvintele însă. Acestea trebuie să fie mieroase, nu siropoase. Cele mieroase vindecă, dar cele siropoase irită. Așa că… nu exagera nici cu mierea.

Nu uita să lași puțină miere să îți curgă și pe buze. Vor fi mai pupabile și mai hidratate 😉

   Miere ca să treacă… dorul de rochia preferată

Una din marile mele probleme iarna este faptul că iau în greutate… destul de mult ca să nu mai pot purta unele articole vestimentare favorite. Zahărul, cu siguranță, este una din cauze, mai ales că îl pun în orice, inclusiv și mai ales în ceai.

Dacă nici tu nu mai poți purta rochia preferată, sau altceva, din cauza obraznicelor kilograme în plus, sau pur și simplu vrei să trăiești mai sănătos, mierea „Roua florilor”, te ajută să dai o lovitură dulce și fatală zahărului. Să lăsăm deci soldățeii activi și plini de energie, să o învețe minte pe grămada de zahăr obosit.

Știu la ce te gândești, mierea nu e la fel de dulce ca zahărul. Ei bine, mierea aceasta este. Și are două medalii care dovedesc cât este de gustoasă, precum și skill-urile ei în materie de luptă cunoscute și ca „arte mieroase”: bronz în Franța în 2009 și aur la Kiev în 2013.

Albinuțele sunt harnice, subțirele, energice și frumoase. Și tu poți fi la fel dacă le accepți darul și îl folosești din plin. Nu trebuie să mergi să culegi singur mierea. Cei de la Apidava fac asta pentru tine și o aduc mai aproape. Va trebui să mergi doar în jungla de supermarketuri (Metro, Selgros, Billa, Penny sau Cora) și să îți faci cel mai bun cadou posibil.

Dacă ți-a plăcut acest articol, spune-mi în comentarii, la ce îți place să folosești mierea cel mai mult. Pupici de albinuță, eu am zburat! Bzzzzzzz!

 

 

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns