Cum am scăpat de buze crăpate – Ghid complet

Buzele crăpate sunt una din cele mai mari provocări cu care mă confrunt iarna. Da… nu exagerez deloc. Știu că sunt lucruri aparent mai rele, precum gripa, ruperea oaselor de la alunecatul pe gheață, sau hipotermia pentru că ți s-a tăiat gazu… sper că nu e cazul tău. Dar buzele crăpate, uscate, dureroase nu sunt prietenele niciunei fete… ori băiat… că știu că sunt câțiva care au și ei probleme dar nu vor să recunoască.  Oricum, ideea e că buzele crăpate sunt no fun… nimeni nu vrea să pară că buzele sale sunt într-un continuu proces de descompunere, și nu e drăguț nici când ai răni și buzele tale arată ca o inimă frântă. O vai… dar ce poetă sunt. În fine, buzele crăpate sunt o maaare problemă pentru mine, dar hai să îți povestesc mai multe despre cum am reușit să scap de ele.

Îmbălsămează-ți zâmbetul de pe buze

Balsam, balsam, balsaaaaam! Pe bune, folosește balsam. Știu, o să îmi spui că nu este bun, să ai încercat mai multe, că nu te ajută, că ai dat mulți bani pentru un balsam de la nu știu ce firmă și te-a ajutat că îți fie mai poftă să îți muști buzele și atât. E ok, te înțeleg pe bune! Been there done that! Daaar, am aflat secretul balsamului de buze care chiar funcționează.

Nu ai nevoie de nu știu ce tehnologie avansată, nici să dai mulți bani. Cel mai bun balsam de buze este cel 100% natural. Mi-am dat seama de asta după ce am folosi balsamul de la Faunus și cel de la Jolie Cosmetics pe care îl folosesc în prostie în prezent, și despre care am scris mai multe aici. Faza e că astea două chiar își fac treaba, și chiar mai mult. Trebuie înțeles faptul că balsamul de buze a re rolul de a proteja buzele. Asta înseamnă că trebuie să îl folosești și atunci când buzele tale par a fi bine mersi. Pentru repararea lor, ai nevoie de ceva mai strong, despre asta vorbim un pic mai încolo.

Ulei de cocos pentru buze… Muah!

Dacă nu ai ulei de cocos în casă, mergi și cumpără. Serios… sau cere-i cuiva să îți facă un cadou. Dar serios. Uleiul de cocos este sănătos prin definiție, și pentru pielea aia super subțire de pe buze care îți dă bătăi de cap poate face minuni. Sfatul meu este să îl aplici când ești acasă din plin, de fiecare dată când ai tendința să îți muști buzele. Eu îl am pe cel de la Niavis și cred că îl puteți găsi pe Vegis.ro.

Buze minunate și aromate din cutiuța cu minuni

Cutiuța cu minuni sau Tender Balm-ul de la Oriflame este una din variantele mele preferate în ceea ce privește îngrijirea buzelor, și nu numai. Un produs ieftin și la îndemâna oricui, eu am patru arome. Preferata mea este cea cu miere. Nu doar că face niște moliciuni din buze, dar le și dă o aromă plăcută. Despre ele am mai scris aici.

Cu masca pe zâmbetul din somn

De departe cel mai eficient produs pe care l-am folosit pentru buze a fost crema emolientă grasă de gălbenele, vaselină cu gălbenele sau Melkfett. Nu se compară cu orice tratament am folosit eu pentru buze. Eu o am pe cea de la Alpifresh, pe care am cumpărat-o dintr-o farmacie cu 13 lei dacă îmi amintesc bine. Oricum vorbim de 250 de ml de produs care ajunge mult și bine, și sunt sigură că găsiți o astfel de cremă în aproape orice farmacie la un preț de până în 15 lei. 

Cel mai bine este să o folosești peste noapte. Personal o aplic pe buze într-un strat generos în fiecare noapte și o las să acționeze. Dimineața, chiar dacă mai este piele uscată pe buze, aceasta poate fi îndepărtată fără a cauza alte răni, iar rănile existente nu mai există. Dacă este posibil, reaplic produsul pe timpul zilei. Așadar, dacă nimic nu a funcționat pentru tine, asta va funcționa cu siguranță.

 Rujate dar nu uscate

Rujul, mai ales cel mat care ne este atât de drag, usucă buzele foarte tare. Indiferent ce formulă miraculoasă ar avea, buzele vor fi mai uscate. Pentru a preveni acest lucru, fără a compromite rezistența rujului însă, este important să îl aplicăm pe buze hidratate. Cu toate acestea, nu recomand să aplicați rujul mat peste buzele date cu balsam, asta pentru că balsamul poate fi prea gras, iar asta poate modifica formula rujului, acesta se poate aplica ciudat, sau va rezista mult mai puțin. În loc să folosești balsam, ai putea folosi o cremă hidratantă pentru ten. Mie îmi place cea de la Oriflame din gama Milk&Honey pentru că hidratează buzele și se absoarbe foarte repede.

  Buzele se pupă nu se mâncă

Chiar așa… nu îți mai linge buzele, nu le mai mușca, chiar dacă pofta de piele moartă te năpădește. Nicio cremă sau alifie nu va rezolvă ceva dacă tu continui să îți rupi pielea de pe buze și dacă vei încerca să le „hidratezi” cu salivă. Saliva ține doar interiorul gurii hidratat și nimic din exterior. Așadar, balsam, cremă sau unguent, nu salivă ;).

Sper să găsești practic acest ghid. E rețeta mea completă pentru a scăpa de buze uscate și crăpate și urâte. Și dacă știi o prietenă care se confruntă cu această problemă, ar fi minunat din partea ta să îi areți acest articol. Aștept trucurile tale în comentarii. Pupici (cu buze necrăpate :*)!

You may also like

Lasă un răspuns