Folosește un buchet de flori ca să spui „Te iubesc!” nu „Iartă-mă!”

 

Nu îmi plac clișeele, nu mă omor după gesturi și cadouri grandioase, și nici nu cred că poți cumpăra simpatia cuiva cu un buchet de flori. Cred însă că poți întreține simpatia cuiva cu un buchet de flori. De asemenea, sunt acel gen de persoană pe care dacă o superi, poți să îi aduci un car de flori, dacă nu vede că îți pare rău și că vrei să schimbi ceva, nu îi trece. Cu alte cuvinte detest ideea că poți momi o persoană să te ierte, oferindu-i un buchet de flori. Cu toate acestea, îmi plac florile și sunt destul de sigură că, mai ales acum iarna, pot însoți cu succes un „Te iubesc!”. Indiferent dacă tu crezi că ai nevoie de buchete de flori impresionante sau crezi că ceva micuț dar simbolic are mai multă forță, efortul contează.

Hai să îți spun o poveste despre buchetele de flori în loc de „Iartă-mă!”. Știți toate filmele alea în care el merge la ea după ce a dat-o în bară cu un munte de buchet de trandafiri, pentru ca așa i-a zis un prieten să facă, și ajunge la ea și ea este topită toată, se pupă și se termină filmu. Ei bine, deloc surprinzător, scenariul este ușor diferit în viața reală.

Mama obișnuia să îmi povestească o întâmplare, să o numim „tragi-comică”, ce îi avea ca protagoniști pe ea și pe tatăl meu, evident. Scenariul începe clasic. Tata o dăduse în bară cu ceva și automat în mintea lui s-a coagulat o idee ce conținea cuvintele buchete flori pe acolo. Nu a stat mult pe gânduri, probabil cu mintea la aceleași secvențe nerealiste din filme, a adunat un buchet de flori și l-a dus acasă, fără grijă. Ce mai, trebuia să îl ierte. Ei bine partea interesantă abia acum apare. Pe mama mea, fire sensibilă de altfel, a lăsat-o rece buchetul de flori, și știți vorba aia că femeia nu se lovește nici măcar cu o floare? Ei bine, la bărbați nu se aplică, bărbații se lovesc cu flori și se lovesc bine, mai ales la supărare.

Ideea e următoarea, profită de frumusețea unor buchete de flori sau a unui buchet de trandafiri pentru a consolida și hrăni sentimente, nu pentru a le schimba. Dacă e să ne luăm după ce ai citit până acum, cam asta fac florile, amplifică sentimente. Așadar, alege să amplifici sentimente frumoase și spune mai degrabă „Te iubesc!”, sau „Ești frumoasă!”, sau „Mulțumesc!”, dar nu „Iartă-mă!”. Pentru un „Iartă-mă!” e suficient să fii sincer.

You may also like

Lasă un răspuns