Meditații – Atunci când profu’ e nașpa…

 

Nu contează cât de „elev-model” ai fi, tot ai un profesor sau o profesoară care e pur și simplu nașpa. Nu că nu aș respecta cadrele didactice, sau că nu aș înțelege că uneori și elevii sunt nașpa oricât de cool ar fi profesorul, dar îl cunoaștem fiecare pe profesorul acela al cărui materie nicicum nu o putem pricepe. Și nu suntem numai noi. Există 2-3 elevi în clasă care ai zice că pricep ce zice, restul clasei e clasic „botă”. Ce te faci însă dacă materia respectivă intră în categoria materiilor „de groază”? Știi tu materia aia cu care te amenință până și învățătoarea că o să ajungi să dai examenul acela care începe cu B din ea. Vai oare cum îi zice? Ah da! Bacalaureat. Îmi cer scuze… pe blogul meu vorbim frumos, dar trebuia să o spun. Despre ce materie e vorba? Știi tu… aia care începe cu M și te doare capul de la ea… matematică… . Aha! Păi într-o notă mai pozitivă, hai să îți spun ce poți face pentru a scăpa de „blestemul profului nașpa”.

   Meditații cool pentru materii nasloale

Mereu când mă gândesc la meditații îmi aduc aminte scenele alea din filmele pentru adolescenți. Elev-problemă este botă la matematică, elev bine intenționat sau forțat de împrejurări îl ajută pe respectivul să priceapă o boabă de matematică. Și găsesc ăștia doi o metodă super creativă de a învăța „carte”. Se joacă baschet, se motivează cu mâncare, folosesc tot felul de artificii palpabile pentru a transpune noțiunile abstracte din matematică în ceva mai omenesc și mai practic. Și ce să vezi, la final vine elevul-problemă cu ditai nota la mate. Toate pentru că a luat câteva meditații la matematică.

Din nefericire, în România este puțin probabil să găsești pe cineva care să te ajute în acest fel. Adică… vreau să spun că e puțin probabil să găsești dacă nu cauți. Pentru că dacă dai un search pe google, e chiar foarte ușor să găsești un loc în care poți învăța așa. Așa am dat eu peste Centrul de Meditații Capri București. Cu profesori tineri care iubesc ceea ce fac, centrul de meditații abia așteaptă să te ajute să îți dai seama că matematica este mișto atunci când nu este predată de oameni plictisitori. Cu metode de predare inovative și intuitive, multă veselie și mai ales un car de răbdare, profesorii de acolo te așteaptă ca să te ajute să îi dai peste nas profului ăla nașpa care o să fie obligat să îți dea note din ce în ce mai mari. Și bineînțeles că vrei note mari. Notele mari sunt practic moneda elevului. Mergi la părinți și le spui că ai luat vreo trei de 10 la mate. Îți cumperi un playstation, câteva jocuri faine, o pereche nouă de căști și o pungă de pufuleți. Afacere! 😉

    Dar mie îmi place matematica… da „no spic ingliș”

Asta cu engleza mă omoară. Mă omoară pentru că trăim într-un secol în care nu te mai descurci fără ea. Nu doar că o să îți fie foarte greu să te angajezi, dar nu mai înțelegi nici reclamele. La câtă romgleză este la TV și pe internet este aproape imposibil să te înțelegi om cu persoană. Aaa… ești elev și te uiți la clipuri pe YouTube și mai pricepi câteva boabe. Ghici ce! It’s not the same thing (dacă nu înțelegi asta ai nevoie de cursuri engleză). Engleza ta trebuie să fie suficient de bună ca să o poți vorbi, înțelege și scrie corect. Ideal ar fi de asemenea să obții un certificat care să ateste că le rupi cu engleza.

No worries (asta înseamnă „nicio grijă”) nu o să înveți engleza adormind de plictiseală ca la școală. Cursurile de engleza de la Capri sunt interactive, și te ajută să înveți engleza într-un mod rapid, intuitiv și practic. Cu alte cuvinte nu sunt degeaba.

PS: dacă ești părinte și simți o barieră în comunicarea ta cu copilul tău, în sensul că el bombănește în engleză și tu nu pricepi o boabă, ghici ce?! Și tu te poți înscrie la un curs engleză în București în cadrul Centrului de Meditații Capri București.

Gata. Destul cu școala pentru azi. Știuuu… abia aștepți vacanța… da da… sper să lenevești muuuuult. Bye!

 

 

You may also like

Lasă un răspuns