Ce trebuie sa stii inainte de a alege ventilatorul?

Oricine stie cat este de necesar un ventilator, mai ales cand conditiile de temperatura nu sunt tocmai prielnice. Nevoia de a lucra intr-un mediu corect ventilat este resimtita in orice loc, motiv pentru care instalarea unui sistem de ventilatie corespunzator este necesara si indicata.

Ca sa ai siguranta ca faci o alegere inspirata, este potrivit sa cunosti cateva aspecte ce vizeaza aceasta categorie de produse. Te invit sa citesti mai departe pentru a afla cum anume poti sa gasesti ventilatorul potrivit nevoilor tale, de ce trebuie sa tii cont.

De stiut cand vrei sa cumperi un ventilator

Inainte de toate, trebuie sa cunosti locul exact in care il vei instala. Fiecare spatiu are dedicat un anume tip de ventilator, creat special pentru a face fata conditiilor de mediu. Asadar, unde planuiesti sa folosesti ventilatorul? Ca sa alegi corect dintre multitudinea de ventilatoare atex, centrifugale, de tubulatura etc., trebuie sa iti adresezi aceasta intrebare.

Daca ai nevoie de o solutie pentru racirea aerului din casa, cele pentru camera sunt cele mai indicate. Avantajul este ca pe piata gasesti o varietate de produse, ce se prezinta in design-uri care mai de care mai moderne si au caracteristici tehnice performante. In schimb, ventilatoarele pentru exterior vin intr-o cu totul alta formula, dispunand de caracteristicile ce le fac rezistente la factorii externi la care ar putea fi supuse.

Puterea specifica este cea care face diferenta intre un model destinat interiorului si unul pentru exterior. De la sine inteles este ca cel de camera va fi inferior din acest punct de vedere. De asemenea, izolatia, constitutia robusta, functiile particulare si dimensiunile mari disting aparatele destinate mediului exterior de cele specifice utilizarii in interior. Modelele cu pulverizare de apa sunt dintre cele mai utilizate.

Ce trebuie sa stii cand ai copii sau animale? In aceste situatii este necesar sa iti orientezi alegerea dupa modelele care vin insotite de sisteme de protectie sigure, care sa elimine orice varianta posibila de accidentare. In general ventilatoarele prezinta grilaj de protectie a paletelor. Cu toate acestea mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii cont: greutatea si inaltimea ventilatorului, un buton de oprire – pornire.

In ceea ce priveste grilajul de protectie, ai grija ca acesta sa fie suficient de des. Cei mici sunt curiosi si ar putea sa isi introduca degetelele printre barele acestuia. Scopul greutatii si a inaltimii este de a evita lovirea celor dragi – astfel de lucruri se intampla chiar daca par atat de putin probabile.

Cum alegi ventilatorul potrivit cand exista atat de multe modele? Desigur ca trebuie sa ai in vedere si preferintele proprii, insa nevoile sunt cele care trebuie indeplinite in primul rand.

Spre exemplu, cele pentru exterior sunt cumparate indeosebi de cei care detin baruri in aer liber. Desigur, din sfera cumparatorilor acestora fac parte si cei care au gradini sau terase private, mai ales in ceea ce priveste ventilatoarele cu apa.

Cele mai intalnite printre utilizatori sunt fara doar si poate modelele de camera, incepand de la cele destinate birourilor si cele casnice, pana la cele de tavan.

Daca vrei sa te bucuri de o performanta ridicata iti recomand modelele cu functii care cresc eficienta dispozitivului. In acest sens gasesti pe pro-vent.ro game variate de astfel de dispozitive, la preturi speciale.

You may also like

Lasă un răspuns