Camera copilului – spațiul ideal pentru încurajarea creativității

Dacă ești viitor părinte sau te pregătești pentru decorarea camerei copilului, cu siguranță ai primit multe sfaturi până acum. Pregătirea spațiului în care copilul tău va crește în primii ani de viață este un lucru important. Asta pentru că acel spațiu va avea o influență mare asupra modului în care copilul tău va ajunge să gândească și să fixeze noțiunile. Specialiștii ne îndeamnă să creăm un spațiu în care cei mici să se simtă confortabil, în siguranță, dar și foarte stimulați creativ. Sunt câteva modalități inedite pentru a face acest lucru. În continuare vorbim despre doar câteva dintre ele.

    Culori… multe culori

Culoarea este unul din cei mai puternici stimuli ai creativității. Copilul care crește într-un mediu colorat va fi mult mai stimulat senzorial, ceea ce îi va provoca mereu spiritul creativ. De asemenea, un spațiu colorat îi va induce o stare de bine, energie și veselie. Include astfel culoare peste tot. Optează pentru covoare colorate, lenjerii de pat în culori vii sau perdele pentru camera copilului colorate.

    Decorează camera cu liberate

Camera copilului trebuie să fie un spațiu suficient de sigur pentru ca cel mic să nu se poată accidenta. Odată cei stabilit un nivel de siguranță ideal, este momentul să renunți la restricții. Copii sunt foarte activi creativ, iar modul în care își exprimă creativitatea poate părea rudimentar și chiar deranjant la început. Niciunui părinte nu îi place să descopere peretele sau mobila copilului plină de „mâzgălituri”. Acestea însă pot duce înspre fixarea puternică a capacităților creative. O idee inedită este aceea de a amplasa în camera copilului un perete din tablă de scris. Astfel, folosind cretă colorată, copiii pot să deseneze în voie.

Sursa: https://goo.gl/iCXqzp

    Decor cu personajele preferate din desene

Desigur, preferințele celui mic în materie de personaje preferate se pot schimba foarte repede, de aceea nu îți recomandăm să redecorezi de fiecare dată camera în funcție de preferințele sale. Totuși trebuie să știi că imaginația copiilor este mai responsivă atunci când este legată de personajele preferate. Cumva se joacă cu o jucărie pe care nu o poate lega emoțional de nimic, și altfel se joacă cu o figurină a unui personaj pe care îl îndrăgește și căruia îi cunoaște povestea. Nu te limita doar la simple figurine. Dacă ai posibilitatea, acordă-i copilului șansa de a simții că face parte din lumea personajului favorit cumpărând diverse obiecte de decor tematice.

 

You may also like

Lasă un răspuns