Despre zâmbete pline și radiante

 

Rușine! Nu, nu vorbesc despre momentul acela când roșești de rușine. Vorbesc despre sentimentul acela care te împiedică să fii tu însăți. De greutatea aceea care apasă pe fericirea ta și pe modul în care ți-o exprimi. Asta cred că e una din cele mai grave consecințe ale unei danturi nefericite. Ce poți face pentru a te putea bucura de un zâmbet plin și radios. Vorbim azi despre două tehnici dentare și motivul pentru care nu ar trebui să te temi de ele, sau pentru care ar trebui să le acorzi o atenție mai mare. Să vorbim așadar despre implantul dentar și despre albirea dinților.

 

    Implant dentar – De ce e cea mai bună metodă?

Imediat după frica de dentist, principalul motiv pentru care oamenii nu apelează la un tratament care să le redea zâmbetul este prețul acestora, precum și slaba informare în privința celor mai bune forme de tratament. În cazul în care ai un zâmbet incomplet, sau unii dinți ar trebui înlocuiți, clasica proteză dentară nu mai este soluția ideală. Deja de mai mulți ani implantul dentar a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate.

Un implant dentar permite înlocuirea unui singur dinte în funcție de nevoi. Procedeul este mai convenabil decât montarea unei punți dentare spre exemplu. Asta deoarece în cazul unei punți dentare, dinții din împrejurimi trebuie șlefuiți, deci deteriorați. Inserția unui implant dentar însă, păstrează intacți dinții sănătoși din vecinătate. Acesta este în sine un înlocuitor al rădăcinii dintelui fabricat dintr-un material pe care corpul îl tolerează. Astfel după aplicarea coroanei dentare, adică a părții din dinte vizibilă, acesta are un aspect autentic, foarte asemănător cu un dinte natural.

Dacă ești îngrijorat în ceea ce privește prețul unui implant dentar, acesta costă în jur de 1500-2000 de lei. Indiferent dacă ți se pare mult sau puțin, calitatea a meritat mereu orice investiție. Având în vedere să un implant dentar poate să reziste între 10 și 30 de ani, această investiție merită orice efort financiar. În cazul în care suma ți se pare intimidantă, există cabinete stomatologice care îți permit să achiți acest tratament în rate prin Card Avantaj.

     Când trebuie să apelezi la albirea dinților…

…înseamnă că după tratament vei putea să îi bucuri pe alții cu zâmbetul tău radiant mult mai des. Indiferent de cauza pentru care nu ai un zâmbet imaculat, acest lucru se poate rezolva prin procedura de albire a dinților. Cea mai populară metodă este aplicarea unui gel special care va avea ca efect albirea dinților. În general, în funcție de nivelul de pigmentație pe care îl ai, albirea dinților se face în aproximativ 3 etape.

Nu trebuie să te îngrijoreze sensibilitatea ulterioară a dinților. În măsura în care vei urma instrucțiunile medicului stomatolog, te vei putea bucura de un zâmbet alb chiar și pentru 2 ani. După 2-3 ani procedura se poate reface. Nu este dureroasă, iar rezultatele sunt sigure, dar diferite în funcție de fiecare individ.

Dacă te gândești la preț trebuie să știi că întreaga procedură ajunge până la 600 de lei. Asta deoarece există mai multe etape, inclusiv cele de pregătire a danturi pentru procesul de albire a dinților. Dar, așa cum am spus mai devreme, merită să investești într-un zâmbet de calitate care să îți permită să îți exprimi bucuria fără inhibiții.

Fii gata să zâmbești în orice situație, inclusiv atunci când mergi și te întorci de la medicul stomatolog. Alege tratamentul cel mai potrivit pentru tine și ai încredere în recomandările medicului. Mai rămâne doar să fii fericit.

You may also like

Lasă un răspuns