Colorit.ro – Art supplies pentru artistul din tine

 

Recent vorbeam cu o persoană pasionată de artă despre cât de greu este să găsești materialele de care ai nevoie în magazinele tradiționale. Din nefericire, treaba nu stă mai bine nici online, asta pentru că deseori nu știi cum să cauți ce vrei, sau produsele nu mai sunt pe stoc. Mai mult decât atât, gama de produse nu este foarte variată, astfel încât să ai la dispoziție mai multe eventuale variante din care să poți să alegi. Cu toate acestea, acesta nu este un articol pesimist. Din fericire am găsit online un magazin cu produse destinate iubitorilor de artă, unde este foarte probabil să găsești ceea ce îți dorești. Este vorba de Colorit.ro. Hai să vezi ce am găsit eu, și ce părere am despre produse.

 

    Colorit.ro – un magazin unde găsești tot ce îți dorești

Primele mele dorințe au fost un schetchbook bun și un set de creioane pe care le căutam de mai multă vreme. Am ales un schetchbook de la Hahnemuhle cu un design simplu dar foarte trainic. Prefer caietele de schițe deoarece îmi permit să manevrez foaia cu mai multă liberate. Recomand acest caiet de schițe deoarece este ușor, are suficiente coli pentru a te ține ocupat vreme buna, iar coala de hârtie nu este foarte transparentă. L-am putut folosi atât pentru creion, cât și pentru carioci, iar coala nu s-a șifonat. De asemenea, hârtia nu se consumă foarte tare la ștergerea cu radieră.

Creioanele colorate de la Staedler cu radieră mi se par perfecte pentru realizarea schiței în culoare. Nu cred că sunt cele mai potrivite pentru hașură și blending, deoarece mina nu este foarte pigmentată și e destul de dură. Cu toate acestea, pentru trasarea schiței este perfectă, iar radiera va șterge cu ușurință urmele fine.

      Cele mai bune vopsele acrilice și acuarele

Primele mele vopsele acrilice le-am găsit la un preț foarte bun pe Colorit.ro. Mi-am luat culorile primare, alb și negru, și am de gând să le folosesc pentru a-mi decora mai multe căni (#obsessed). Le găsiți cu ușurință în mai multe nuanțe. O altă parte bună este faptul că le puteți găsi de multe ori la promoții atractive. Acestea sunt de la Campus și le recomand cu căldură.

Acuarele de la Lukas m-au atras deoarece au un ambalaj minimalist și sunt dispuse individual. Asta însemnă că le pot schimba ordinea după bunul plac. În cazul în care vei termina o culoare, ai posibilitatea de a o achiziționa separat, nu este necesar să cumperi un set nou. De asemenea, culorile nu se vor amesteca între ele. Sunt foarte receptive la contactul cu apa, și am reușit să am un control sporit asupra cantității de culoare pe care o luam pe pensulă atunci când pictam. Dacă veți cumpăra aceste acuarele însă, atenție la închiderea carcasei. Așteaptă până culorile s-au uscat. Altfel acestea se vor lipi de capac.

    Alte instrumente de pictură și de scris și trasat

Mereu m-a atras caligrafia, dar nu cred că o să fiu vreodată bună la așa ceva. Asta însă nu m-a oprit să îmi iau o pensulă de bambus perfectă pentru caligrafie. Un alt set de trei pensule sintetice cu cap scurt de la Campus, mi-au plăcut mult, atât vizual, cât și cum se comportă pe hârtie. Îmi permit un control mare, sunt rezistente și nu lasă păr.

Am profitat de faptul că am găsit produse de la Graphit, și mi-am luat un fine liner și un brush liner. Ambele merg foarte fin și neîntrerupt pe hârtie. Îmi place să le folosesc pentru a definii detaliile atunci când termin o schiță. De asemenea, liner-ul fude ball de la Ohto este potrivit pentru caligrafia chinezească, deși mie îmi place să îl folosesc doar pentru a trasa contururi mai groase. Cerneala însă nu se usucă foarte repede, deci mare grijă când îl folosiți.

Două creioane cu duritate mare sunt foarte potrivite pentru schițele mele deoarece se șterg ușor și nu lasă urme. Așadar mi-am ales două creioane de la Renesans de duritate 5H si 6H. De asemenea, nu am întâmpinat probleme când le-am ascuțit.

Dacă tot am vorbit deja despre pensule, voi include aici și alte materiale utile în procesul de picturî. De exemplu lichidul de mascare de la Renesans este util când vrei să izolezi unele zone ale colii de hârtie, astfel încât aceasta să nu fie pătată de culoare. Este un lichid care capătă o consistență gumoasă atunci când se usucă și funcționează ca orice produs peel-off. Cu excepția faptului că miroase foarte urât, nu pot să îi găsesc niciun dezavantaj.

Un alt instrument similar este banda adezivă la ud pentru acuarele. Are același rol de a izola anumite zone de pe foaie, și este foarte practică atunci când vrei să ai margini foarte bine definite.

   O cutiuță micuță și draguță

Ultimul produs despre care vă vorbesc este această cutie din lemn cu capac de sticlă. Eu am transformat-o ușor într-un cadou drăguț pentru o prietenă dragă. Este foarte ușoară și pare fragilă, dar arată foarte bine. Eu am umplut-o cu o poveste și am decorat-o cu washi tape înainte de o oferi cadou. Dar este un produs care îți permite imaginației să se dezlănțuie.

Cam acestea au fost produsele pe care le-am găsit eu cu multă ușurință pe Colorit.ro. Bineînțeles că puteți găsi mult mai multe, deoarece veți găsi o gamă variată de produse pentru orice ramură artistică. Rămâne doar să arunci o privire pe site și să alegi toate produsele de care ai nevoie. Spor 🙂

You may also like

Lasă un răspuns