De ce trebuie să ții cont când alegi încălțămintea copilului?

 

Dacă ești mămică ești cu siguranță preocupată ca micuțul tău să aibă parte doar de ce este mai bun. De la alimentație până la îmbrăcăminte, orice detaliu contează pentru că îi va afecta direct și semnificativ buna dezvoltare, iar îți dorești ca el să crească armonios. Nici încălțămintea nu este un aspect pe care să îl poți ignora cu ușurință, iar uneori poate fi greu să îți dai seama ce încălțăminte ar fi mai bună pentru piciorușele lor firave. Poți găsi încălțăminte pentru copii ieftină online pe Kalapod.ro. Cu toate acestea, nu orice încălțăminte este potrivită pentru copil. Află care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont.

Material și formă

Pentru bebeluș cel mai bine este să umble desculț. Nimic nu formează piciorul mai frumos și nu îi oferă o stabilitate mai mare. Pentru ca talpa să se dezvolte în mod normal și fără probleme trebuie să îi permiți celui mic să umble desculț cât mai mult posibil. Știm cu toții însă că nu va putea umbla desculț toată viața. În primii doi ani de viață va trebui să iasă afară sau să poarte încălțăminte chiar și în încăperi. Trebuie deci să alegi încălțăminte copii 1-2 ani care să îi ofere aceiași libertate ca atunci când umblă desculț.

Acordă o atenție deosebită materialului. Alege doar materiale naturale și ușoare precum pânză sau pielea. Pentru acest sezon găsești sandale copii piele care sunt ideale pentru cei mici. Asigură-te că piciorul este protejat, dar nu îngrădit. Degetele copilului trebuie să aibă suficient spațiu pentru a se mișca în voie, iar papucul trebuie să fie mereu puțin mai mare decât piciorul.

Mărimea

Este mai greu să îți dai seama când o pereche de încălțăminte nu îi mai este bună copilului, decât să îți dai seama când o bluză nu îl mai încape. Mare atenție însă la acest aspect. O pereche de încălțăminte care îl strânge îi poate afecta pe termen lung, nu doar dezvoltarea piciorului, ci și mersul. Pentru a te asigura că cel mic va avea un mers frumos și stabil, schimbă-i din timp încălțămintea. Unii copii au nevoie de încălțăminte cu un număr mai mare la un interval de o lună sau câteva luni. Urmărește acțiunile copilului. Dacă încearcă mereu să își scoată papucii, este foarte probabil să aibă nevoie de un număr mai mare.

Ia încălțăminte în funcție de nevoile copilului

Ține cont dacă cel mic va avea nevoie de încălțăminte pentru casă sau pentru sport. Alege cele mai ușoare materiale atunci când cauți încălțăminte pentru interior, de obicei din pânză. Dacă vei căuta pantofi sport copii online, asigură-te că vei alege ceva ce îi protejează piciorul dar are și o talpă subțire pentru ca cel mic să simtă solul.

You may also like

Lasă un răspuns