Copilul tău are jocuri educative?

 

Cea mai faină, mai șmecheră și mai ușoară metodă de a determina copilul să învețe este prin joc. Acesta este motivul pentru care jucăriile pe care alegi să i le oferi acum când este mic, vor conta extrem de mult peste mulți ani. Probabil îți amintești și tu de jocurile din copilărie, sau mai degrabă de jocurile pe care le inventai. Reușeai să faci acest lucru deoarece obiectele pe care le foloseai îți permiteau să îți folosești creativitatea și imaginația, care este în strânsă legătură cu inteligența. Ei bine, îți dorești același lucru pentru copilul tău. Iar azi e mai ușor ca oricând să găsești jucării educative la un preț foarte bun.

Specialiștii sfătuiesc părinții să aleagă jucării din lemn educative. În diferite forme și dimensiuni acestea pot stimula abilitățile copilului din mai multe puncte de vedere. Cuburile din lemn vor dezvolta mult capacitatea copilului de a face legături între obiecte, și mai târziu între noțiuni. De asemenea, faptul că va trebui să se miște pentru a se putea juca cu aceste jucării educative lemn, îi va dezvolta simțul spațiului precum și coordonarea dintre minte și corp. Se va dezvolta intelectual și sportiv în același timp, și sunt sigură că îți dorești asta pentru cel mic.

Există și jucării educative care îl provoacă pe cel mic să facă legături între obiecte și numere, fixându-și astfel de la o vârstă foarte fragedă noțiunile despre numere, timp sau spațiu. Online găsești o varietate de astfel de jucării din lemn educative, alegerea ideală pentru copilul tău. De exemplu acest joc educativ, „Jocul Înmulțirilor” îi poate stârni interesul copilului înspre a învăța tabla înmulțirii, sau îl poate ajuta să își consolideze informațiile într-o manieră distractivă. De multe ori copii au probleme cu asimilarea informațiilor matematice și înțelegerea lor, dar acest tip de joc îl poate ajuta mult.

Avantajul jocurilor din lemn educative este faptul că se pot adapta pentru orice tip de activitate și orice vârstă a copilului. La început ai putea să îi alegi singur jucăriile, mai târziu însă ar putea fi o idee bună să îi acorzi șansa să aleagă un joc din mai multe opțiuni. Vei putea observa ce îl atrage mai tare, și care aptitudini merită dezvoltate cel mai mult. Ai astfel toate șansele de a crește un copil în mod armonios și sănătos, fără a-l plictisi sau expune la jocuri periculoase.

 

You may also like

Lasă un răspuns