Vrei sa te muti in Bucuresti? 3 INTREBARI si RASPUNSURI utile

Daca esti student sau proaspat absolvent, probabil ca ai luat deja in considerare optiunea de a te muta permanent in Bucuresti. O astfel de decizie iti poate ridica numeroase semne de intrebare si dileme, la care ai nevoie de solutii clare, pentru a te putea organiza in mod eficient.

Iata raspunsurile la cateva dintre cele mai frecvente intrebari pe care le-ai putea avea!

Întrebarea nr. 1

Nu voi mai putea locui intr-un camin studentesc, asa ca va trebui sa gasesc alta varianta. Doresc sa ma mut definitiv, asa ca voi avea nevoie de un loc stabil. Sa aleg o chirie sau achizitionarea unui apartament?

Raspuns:

Daca decizia ta este una pe termen lung, varianta ideala este sa investesti intr-un apartament. Vaneaza ofertele, pentru a te asigura ca alegi cel mai bun raport calitate-pret. Daca vei locui singur, te sfatuim sa cumperi un apartament cu doua camere. In cazul in care vei imparti viitoarea ta casa cu partenerul sau partenera, puteti investi intr-o locuinta mai spatioasa, cu trei camere, mai ales daca planurile voastre de viitor includ si un copil. Astfel de optiuni poti gasi AICI si, astfel, vei fi sigur ca, odata achizitionat apartamentul, vei scapa de griji si de stresul chiriei. Asadar, te vei putea bucura de intimitate si independenta.

Întrebarea nr. 2

Pana in prezent, am avut doar joburi sezoniere sau cu program part-time. Imi doresc sa evoluez profesional si sa ma angajez intr-o corporatie, insa nu stiu de unde sa incep. Ce trebuie sa fac, pentru inceput?

Raspuns:

Aceasta dilema este foarte des intalnita in randul absolventilor de studii superioare. Nu este deloc usor sa gasesti jobul perfect, insa poti atinge acest obiectiv, cu perseverenta si rabdare. Pentru inceput, pune-ti la punct un CV cat mai profesionist. Apoi, creeaza-ti un cont pe platformele de recrutare si aplica pentru joburile care te tenteaza. De asemenea, este indicat sa investesti in cateva piese vestimentare de calitate, care sa te puna in valoare, atunci cand mergi la interviu. Poti comanda o pereche de pantaloni de barbati de pe www.bman.ro, cateva camasi office sau casual si o pereche de pantofi potriviti. In acest fel, vei putea sa te prezinti ireprosabil si sa obtii orice job iti doresti.

Întrebarea nr. 3

Desi imi doresc sa ma mut in Bucuresti, familia nu imi incurajeaza aceasta decizie. Cum pot gestiona situatia?

Raspuns:

Este normal ca parintii si apropiatii sa fie reticenti, cand vine vorba de plecarea ta in alt oras. Nu intelege gresit atitudinea lor, caci acestia isi doresc sa fii implinit si fericit, insa se tem de distanta. In cele mai multe cazuri, rudele isi imagineaza ca te vor putea vedea foarte rar, odata ce pleci din orasul natal. Sfatul nostru este sa iti asculti intuitia si sa actionezi in functie de prioritatile, dorintele si aspiratiile tale. In plus, iti vei putea vizita familia in weekend-uri, vacante sau concedii.

Acestea fiind spuse, schimbarea orasului de resedinta nu este o decizie usoara. Cu toate acestea, daca vei tine cont de aceste sfaturi si te vei organiza, cu siguranta vei reusi sa ajungi unde iti propui!

You may also like

Lasă un răspuns