Dacă e natural, nu ar trebui să coste mai puțin?

 

Știu că ți-ai pus măcar odată întrebarea aceasta. De câțiva ani încoace produsele așa-numite organice, naturale, bio, eco și mai știu eu cum s-au impus destul de mult pe piață, și sunt sigură că atunci când le-ai văzut prețul ai cam strâmbat din nas. 30 de lei pentru un săpun? Da ce face? O să îmi și gătească? Știu că ai zis asta măcar odată, chiar dacă nu cu voce tare. Și te înțeleg perfect. Practic eu sunt zgărcenia în persoană când vine vorba de astfel de lucruri, dar concepția conform căreia produsele naturale sunt prea scumpe e greșită, și ca să fiu mai concretă voi lua ca exemplu azi săpunurile de la Skin Novels.

Despre aceste săpunuri v-am mai povestit acum ceva vreme pe blog. Vă spuneam atunci că sunt minunate și că merită încercate, că e doar firesc pentru piele să aibă parte de un tratament (nu de un răsfăț pentru că a-i oferi pielii ceea ce i se cuvine nu ar trebui să fie un răsfăț) care să i se potrivească și care să nu prezinte riscuri. Îți spuneam că merită să folosești chiar și un banal săpun în așa fel încât pielea  ta să arate și să se simtă mereu mai bine după folosire, așa cum mi s-a întâmplat și încă mi se întâmplă mie. Și totuși, sunt sigură că atunci când ai mers pe site și ai văzut prețurile, undeva într-un colțișor de gând ți-ai spus că sunt scumpe. Eu sunt aici să mă lupt cu acel colțișor de gând slab informat și să te fac să înțelegi că  sănătatea chiar merită.

Ingrediente

Sunt ingrediente naturale, deci se găsesc peste tot, deci nu sunt îmbunătățite cu nimic, deci ar trebui să coste mai puțin nu? Nu. Și o să iau ca exemplu săpunul meu preferat: Regenerate cu Aloe Vera și Verbena Exotică. Aceste două ingrediente fantastice, precum și altele prezente în alte săpunuri sunt aduse de pe tot globul, iar combinațiile sunt atent selecționate pentru ca săpunul nu doar să curețe, ci să și fie un super-tratament pentru piele. Toate ingrediente sunt alese cu grijă astfel încât să aibă o durată de valabilitate satisfăcătoare, fără a apela la conservanți. Sau pentru a-i da săpunului proprietatea de spumare fără a adăuga chimicale care pot dăuna pielii. De asemenea, întrucât nu conține parfumuri sintetice, fiecare săpun are ingrediente atent selecționate pentru a avea o combinație de arome plăcută, relaxantă și chiar terapeutică.

Numai săpunul menționat mai sus are în componență aproximativ 12 ingrediente al căror nume poate fi citit și înțeles fără probleme. Printre acestea se numără: ulei de măsline și ulei de cocos (care oferă proprietatea de spumare), unt de cacao, apă termală, gel de ale vera, ulei de avocado, spirulină, etc. Acuma nu știu dacă ați fost vreodată într-o farmacie naturistă să cumpărați unul din ingredientele astea, dar vă spun eu că sunt scumpe rău. Nu e de mirare că acest săpun costă undeva la 29 de lei.

Cum sunt făcute?

Cu foarte mare grijă și implicare. Eu am fost printre copii privilegiați și am apucat să o prind pe bunica și mama mea când făceau săpun de casă. Ei bine, procesul era foarte lung și complex. Printr-un proces asemănător sunt fabricate și aceste săpunuri. Se folosește tehnica presării la rece iar imaginea de mai jos vorbește de la sine. Oare nu merită banii?

Da… chiar sunt așa de bune?

Da. Având posibilitatea să le încerc o perioadă mai lungă de timp pot spune că cu greu te-ai mai pitea întoarce la un săpun convențional. De exemplu, săpunul Regenerate nu doar curăță pielea. Lista lui de beneficii cuprinde mai mult de 10 efecte printre care se regăsesc următoarele: regenerator, antiinflamator, refermizant, cicatrizant, hidratant, nutritiv, antibacterian, etc. Și beneficiile se extind și la toate celelalte săpunuri.

Concluzia? O poți trage chiar tu. Pentru mine e clar că își merită banii, și probabil același lucru se poate afirma și despre alte produse naturale care par o a costa mai mult decât ar merita. Adevărul e că rareori înțelegem pe deplin ce este în spatele unui produs, abia apoi îi putem aprecia adevărata valoare. Aștept părerea ta în comentarii? Tu crezi că produsele naturale ar trebui să coste mai puțin?

You may also like

4 comentarii

    1. Ai mare dreptate. Totusi, eu am vrut sa scot in evidenta fa[tul ca efortul merita, si ca nu, produsele naturale nu ar trebui sa fie mai ieftine. Munca din spatele lor este colosala.

Lasă un răspuns