Detartrajul – o procedură stomatologică ce nu doare

 

Groază! Asta au în minte majoritatea oamenilor când se gândesc la medicul stomatolog. Și nu e de mirare. O experiență proastă legată de vizita la stomatolog poate fi de-a dreptul traumatizantă. Este ceva în modul în care arată ustensilele, în mirosul specific de cabinet stomatologic, și în modul în care este așa de ușor să meargă ceva prost fix atunci când îți lucrează cu freza în gură, care pur și simplu stârnește groaza. Cu toate acestea vizita la dentist este obligatorie pentru a păstra sănătatea dentară și pentru a igieniza corespunzător dinții. Acest lucru se poate face printr-un detartraj profesional, și ce bine că această procedură nu doare.

Spun că o vizită nereușită la dentist poate fi traumatizantă pentru că sunt pățită. Am nimerit un dentist care a considerat că este ok să îmi scoată o măsea pe viu… și da, încă pot să aud și acuma cum scorțăia cleștele pe măsea. Iar cu altă ocazie s-a întâmplat să îmi taie buza în colțul gurii, așa că imaginează-ți doar ce drag am să merg la dentist.

Din fericire azi există medici stomatologi mult mai bine pregătiți, mult mai atenți la nevoile și preferințele pacienților, și care sunt gata să îți ofere cel mai bun tratament posibil. Tratează la timp problemele dentare și programează-te pentru o procedură de detartraj dentar. Aceasta este o procedură de îndepărtare a tartrului dentar care poate cauza probleme stomatologice grave dacă nu este eliminat la timp. Se recomandă repetarea procedurii la fiecare 6 luni.

Detartrajul poate avea prețuri variate în funcție de pacient și de complexitatea procedurii. La Clinica Trident, un detartraj dentare plus periaj profesional va costa 320 lei, în timp ce aceiași procedură pentru un copil va costa doar 160 de lei. Procedura de detartraj periodic va costa doar 240 lei.

Principalul avantaj al acestei proceduri este faptul că în urma ei vei avea un zâmbet mai alb, și nu doar dinții vor fi curățați. Până și tartrul subgingival, pe care nu îl putem îndepărta acasă și care poate cauza gingivită și sângerări, este curățat.

Așa că, dacă vrei să eviți procedurile care îți pot provoca durere, alege să faci din timp o procedură care nu doare și te va scăpa și de durerile viitoare.

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns