De ce proiectele DIY sunt nașpa?

 

Disclamer: o să mă adresez în special fetelor în acest articol, pentru simplul motiv că nimeni nu se uită ciudat la un băiat cu o bormașină în mână ce încearcă să își recondiționeze mobila. Așa că dacă ești băiat poți merge de pe acuma pe www.tehnicbazar.ro și să îți clătești ochii cu ce frumuseți vrei tu ;).

Nu mă înțelege greșit, îmi plac la nebunie proiectele DIY și de câțiva ani încoace cam toate cadourile pe care le fac sunt făcute cu aceleași degețele cu care scriu articolul acesta acuma. Dar în același timp, măi proiectele DIY sunt nașpa. O, dar Hadasa în ce paradox abisal vrei să ne împlunți mintea acuma? Păi să-ți explic. Vorbim despre trei motive pentru care proiectele DIY sunt nașpa. Dar prima dată, muzică :).

Nu găsești „ingredientele”

Știi momentul ăla când au ochii tăi poftă să se uite pe Paprika TV. Se întâmplă să îți fie și foarte foame, și este acolo o tanti super drăguță, slabă și cu tenul perfect, care face o mâncare… să-ți bați copiii. Dar nu numai că o face. Înainte să îți arate cum să o prepari, îți arată niște imagini de ți se face o poftă colosală. Zici gata și tu faci așa. Și vin ingredientele: oțet de flori de măr, ulei de arbore pe cale de dispariție din Malaezia, semințe de alge de pe fundul Oceanului Indian, piept de pasărea paradisului. Știi tu ce vreau să zic, nu ai ingredientele alea. No fix așa e și cu proiectele DIY.

Intri pe YouTube… PAC!… DIY Galaxy Alive Slime sau DIY săpun de casă în formă de succes în viață. Știi tu ce vreau să zic. E proiectul ăla DIY pe care nu doar că vrei să îl faci, ai NEVOIE să îl faci. Adică hei… clar ai nevoie să îți faci propriul săpun. Și arată bine, și mamă ce poze îi faci, da când vin prietenii în vizită și o să îți laude săpunul ce bine o să te simți. Gata e belea… până începe tipa să îți spună de ce ai nevoie. Și enumeră niște chimicale de te dor neuronii. Da tu nu te lași și cauți și în România… oare nu avem chestie de care îți trebuie (nici nu contează că o să coste o avere). Dar ce să vezi la noi nu e fix ingredientul de bază. Și e atât de frustrant și doar pentru faptul că, nu doar că nu o să mai ai săpunul minune, dar ai și pierdut două ore din viața ta căutând ceva ce… nu există.

Familia te privește dubios

Dacă faci des proiecte DIY știi despre ce vorbesc. Când te apucă e ca un foc interior, nu ai stare până nu îl termini. Gen te culci noaptea și nu mai poți, la șase ești sus și începi să îți încălzești pistolul de lipit. Nu e de mirare că cei din familie o să se uite strâmb la tine și o să îți zică: „Da ce te apucă?!”.

Băi, deci aia e confruntarea vieții. Pentru că niciodată nu e gen: „Păi știi vreau și eu să îmi fac ceva cu mâinile mele :)”, și restul să înțeleagă și să te lase în pace. Nu, e așa:

Da ce faci la ora asta Doamne ferește?!

– Nimica… am văzut ceva pe net și vreau să încerc și eu.

– Tu nu ești normală… da ce îți mai trebuie acuma?

– Îmi trebuie un suport nou pentru pixuri pe birou.

– Da ăla vechi ce are?

– Nu îmi place. E plictisitor… vreau ceva nou.

– Dapoi tu ai vreme de pierdut. Că puteam să mergem și să îți luăm altul.

– Bine tati, nu este cum vreau eu în magazine.

–  Da nu este, ai căutat? Ia să văd ce faci? Da îți place ăsta? E urât tu fată.

– (aici deja îți urcă tensiunea, nici nu mai zici nimic, aștepți să plece).

– Da ce faci cu pistolul de lipit. Poate îl strici și pe ăsta Hadasa. Nu așa se folosește.

Ceea ce ne duce la următorul motiv pentru care proiectele DIY sunt nașpa.

    Îți trebuie uneltele tale – www.tehnicbazar.ro te ajută

Așa-i că și pentru tatăl tău uneltele sale sunt sacre. Adică dacă vrei să îi împrumuți cuter-ul trebuie să semnezi un contract până să ți-l dea în care să precizezi: la ce îți trebuie, de ce îți trebuie, unde îl folosești, în cât timp îl aduci înapoi, și o promisiune solemnă că nu o să îl distrugi. No, nu știu cum să îți zic, dar decât să treci prin chinul ăsta, mai bine te lași de treabă.

Eu am pățit-o cu pistolul de lipit al tatei. E drept că nu am fost atentă la cum trebuie folosit, i-am rupt minunea aia de trăgaci și asta a fost. I-am luat altul, dar dacă mă prinde că mă joc cu el îmi rupe degetele. Și nu contează că ai 12 sau 21 de ani ca mine acuma, în ochii lor o să fi mereu o împiedicată care le strică uneltele.

Acesta este motivul pentru care e timpul să ai uneltele tale. Și pentru că îți plac așa de tare cumpărăturile online, www.tehnicbazar.ro te susține. Te susține la modul că au produse pe site la prețuri bune, orice trăznăi îți trec ție prin cap, pe care le poți cumpăra. Adică nu ți le dă pe gratis, dar găsești acolo unelte mult mai mișto decât cele ale tatălui sau ale soțului tău. Și imaginează-ți numai ce față o să facă în momentul în care vor vedea că ai unele mai faine și mai bune decât ale lor. Mmmm.. gustul victoriei!


Acesta a fost articolul de weekend. Sper că ți-a plăcut și că ai râs… măcar puțin. Dacă da, nu uita să îmi lași un comentariu și să dai SHARE acestui articol. Mă poți găsi și pe Facebook și Instagram 😉

You may also like

4 comentarii

  1. Întotdeauna e bine să creezi ceva DIY . Îți sporește creativitatea și te ajută și să îți hrănești orgoliul știind că acel ceva din casa ta e făurit chiar de tine. Simți o satisfacție .Nu-i același lucru ca atunci când te duci la magazin și pur și simplu cumperi.

  2. Mai am si eu momente cand vreau sa fac anumite lucruri, dar nu am rabdare. Ca asamblez, gauresc, insarmez ramele pentru stupi se pune? 😀
    Si da! Mi s-a intamplat de multe ori sa imi doresc sa fac ceva si sa ma impiedic de faptul ca nu gasesc materialele necesare.
    Ca se uita familia dubios la mine… I don`t care…
    P.S. pistol de lipit am, dar nu-l imprumut la nimeni 😛

Lasă un răspuns