Uleiul de măsline nu e de mâncare – Aoliv

 

Hihi… da ce clickbate la mine pe blog :)). Ia că v-am păcălit, nu o să vă povestesc despre cum nu e bine să consumați ulei de măsline, ci despre cum este fantastic când este folosit în altceva decât mâncare, și anume în produse cosmetice. Acum ceva vreme am primit niște produse spre testare de la Aoliv, și anume un șampon anticădere și o loțiune de protecție solară, și sper să vă ajute mult articolul acesta pentru că știu că mi-ați spus mai multe că ați vrea informații despre protecția solară, și că multe dintre voi se confruntă cu căderea părului. Așa că, să începem cu câteva informații despre Aoliv.

Dar mai întâi… muzică 😀

 Cine este Aoliv?

Aoliv este un brand de produse cosmetice destul de recent introdus la noi în țară (din câte știu eu), care are produse cât mai naturale cu două ingrediente de bază: uleiul de măsline pe care l-am pomenit mai sus, și Aloe Vera, perechea acestuia. Cuplul acesta minune a inspirat producerea a peste 60 de produse fantastice pentru îngrijire. Dar ce au de sunt așa de bune?

Întrebarea mai potrivită ar fi ce nu au? Am ajuns să trăim vremea în care ne uităm pe eticheta unui produs și ne așteptăm să ni se spună ce ingrediente nu conține, acestea cântărind mai mult în alegerea noastră decât ingredientele listate pe etichetă. De aceea ne bucurăm mult când pe o etichetă găsim următoarele precizări: FĂRĂ uleiuri minerale, parabeni, vaselină sau siliconi. Produsele de la Aoliv sunt scutite de toate aceste adausuri, deci sunt cât de naturale îți poți imagina.

   Șampon împotriva căderii părului OlivAloe

Am ales șamponul acesta pentru că, la fel cum vi se întâmplă și multora dintre voi, mi se pare că îmi cade părul, aș vrea să fie mai des, etc. Știu că este normal să îți pice câteva fire pe zi, dar parcă mie îmi place să îmi cadă cât mai puține pentru că nu am părul foarte des. Asta și faptul că este un produs natural m-a convins să îl aleg.

Printre ingredientele principale se numără uleiul de măsline organic, extract de Aloe organic, Vitamina H, Provitamina B5 și extract de foi de dafin (ingredient pe care eu nu l-am mai întâlnit până acum). Deci o adunare de ingredient extrem de benefice pentru păr.

Eu vă recomand să acordați mare atenție la modul de folosire, și sunt chiar curioasă voi cum vă șamponați părul? Îl șamponați o dată sau de două ori la o spălare? Lăsați răspunsul în comentarii. Întreb asta pentru că acest șampon se aplică pe păr până face spumă și se lasă așa 2-3 minute, după care se reaplică și se clătește. Recunosc că nu am citit instrucțiunile la început și îl foloseam ca orice alt șampon obișnuit. După ce am început să îl folosesc conform instrucțiunilor am văzut și rezultate deoarece ingredientele au avut timp să acționeze.

Îmi cade mai puțin păr? Posibil. Ce pot să vă spun acum e că îmi simt firul mai puternic, ceea ce mi se pare foarte bine. Oricum eu nu recomand să folosiți șampon fără balsam, într-o formă sau alta. Balsamul va complimenta mereu orice proprietăți ale unui șampon, permițându-i să își facă efectul mai bine.

Cât despre șampon în sine, vă pot spune că are o culoare ușor aurie… și miroase exact ca un sirop de tuse. Ceea ce este o dovadă, după mine, a faptului că este un produs natural. Are o textură destul de lichidă și poți simți la atingere faptul că are ulei în compoziție. Face spumă și curăță bine părul, iar mie nu mi-a făcut mătreață și nici nu mi s-a îngrășat părul mai repede. E drept că eu nici nu am părul foarte gras.

Prețul este de 40 de lei și conține 200 ml de produs. Dar nu mi se pare scump având în vedere că este un șampon natural și este un șampon-tratament.

   Lapte pentru protecție solară SPF 30

Nu cred că mai are rost să vă spun că trebuie să ne protejăm pielea de soare. Povestea e clară: nu vrei cancer de piele, protejează-ți pielea. Credeți-mă, tratamentul împotriva cancerului e multi mai scump decât o loțiune de protecție solară. Sfatul meu este să priviți această loțiune ca pe o investiție obligatorie pentru sezonul cald, la fel cum iarna ne luăm musai cauciucuri de iarnă. Știu comparația nu e așa drăguță, dar cam așa ar trebui privite lucrurile.

Loțiunea asta îmi place mult de tot. În primul rând, e la fel de naturală ca și șamponul. Conține ulei de măsline organic, extract de Aloe organic, Vitamina E, Provitamina B5 și Alantoină (un compus de origine vegetal cu efecte benefice asupra pielii). În al doilea rând, se absoarbe foarte rapid în piele și nu este lipicioasă. Știu că unele dintre voi nu folosesc protecție solară pentru că durează mult să îți masezi pielea, sau lasă o senzație ciudată piele, ei bine în cazul acesteia aceste probleme nu există.

În al treilea rând, are aplicator cu pompiță, preferatul meu, pentru că mi se pare cel mai igienic și să ajută să dozez corect produsul.  Eu folosesc o pompiță pentru fiecare membru, sau mai puțin, depinde cât din  piele este expusă la soare într-o zi.

În al patrulea rând, îmi place pentru că își face treaba. Protejează pielea foarte bine. Mai mult decât atât, cred că are ceva mentol prin compoziție pentru că are și efect răcoritor, perfect pentru vară. În concluzie, face absolut tot ce spune și îl recomand cu căldură.

Costă 83 de lei și îți merită fiecare bănuț. Primiți 200 ml de produs valabil 12 luni de la deschidere.

Dacă vreți să achiziționați aceste produse sau altele, le găsiți aici, iar dacă în același timp vreți să susțineți și blogul meu, puteți folosi codul HADASASCRIE la cumpărături.


Iar am scris un roman. Sper că v-a plăcut articolul și, până la următoarea postare, vă aștept cu comentarii aici, pe Facebook sau pe Instagram. Pupici!

You may also like

4 comentarii

  1. Eu doar o data samponez parul,este uscat si nu foarte des,nu vreau sa il agresez….aplic balsam dupa pe care il las sa actioneze 5-10 minute.Pare un produs bun,mu am mai folosit aceasta gama.

  2. Samponez de doua ori, dar nu-l las sa actioneze, si la balsam de multe ori nu am rabdare sa astept cele 4-5 minute.

Lasă un răspuns