Crema antirid cu ulei de Argan de la Farmec

 

Aștept să îți vorbesc despre crema asta de o veșnicie, dar în sfârșit sunt pregătită să îți spun mai multe despre ea. Crema antirid cu ulei de Argan de la Farmec face parte din colecția pe care au lansat-o în primăvară, dacă nu mă înșel, aceeași despre care am vorbit aici, și din care face parte și apa micelară cu extract de orhidee (care e un vis) despre care am vorbit aici. Am folosit-o de câteva săptămâni și sunt gata să îți vorbesc despre ea. O să vorbim despre ambalaj, ingrediente, și efecte bineînțeles.

Crema antirid cu ulei de Argan de la Farmec – Ambalaj

Produsul vine într-o cutie din carton subțire pe care găsești toate informațiile de care ai nevoie, inclusiv data de expirare, mod de folosire, gramaj, etc. Crema este într-un recipient de plastic de 50 ml. Îmi place design-ul minimalist. În general, produsele care au un  ambalaj fantastic nu sunt foarte bune, în ideea: „hai să îi facem un ambalaj mișto ca să nu se prindă lumea că produsul ăsta nu e chiar atât de bun”. Bineînțeles, nu se aplică la toate produsele, dar un ambalaj minimalist mă face să cred că s-au concentrat mai mult pe conținut și aia contează cu adevărat.

Arată bine în baie pentru că are un finiș mat. Crema este protejată cu o folie de aluminiu. Apropo de asta, tu ce faci cu folia aia, o lași acolo sau o scoți? Lasă-mi răspunsul în comentarii. Ce nu îmi place la ambalaj este că e puțin missleading. O să inserez pe aici o poză, dar o să vedeți dacă vă uitați la fund că practic doar jumătate din ambalaj este cu produs. O fi ceva strategie de marketing, pentru că într-adevăr nu știu cine ar cumpăra crema dacă ar fi atât de îngust ambalajul. Zic asta doar ca sa nu te speri atunci când cumperi produsul. La urma urmei cred că tot 50 de ml sunt acolo.

Compoziție

O să încep cu miros și textură. Nu miroase bine. Dar niciun produs cu unei de Argan nu miroase bine. Cu toate acestea nu este deranjant și, din nou, faptul că nu au simțit nevoia să „acopere” ceva cu un miros fantastic, mă face să cred că produsul e foarte bun.

Textura este mai greu de descris. O să vezi și din poze că pare ceva foarte ușor, fluidizat care se absoarbe super rapid. În realitate însă, odată ce o pui pe piele pare o cremă mult mai grasă, cred că ăsta este cuvântul potrivit. Asta pentru că deși este ea ușoară, e bogată în ulei de Argan, care mna, când pui crema pe față se simte mai uleioasă mai grasă, dar nu e de sărit în lac. Se poate lucra bine cu consitența cremei și se absoarbe destul de ok. Depinde și de cât de mult pui pe față. Eu o recomand mai mult pentru iarnă sau pentru vară dar noaptea, pentru că deși nu pare, este mai grasă.

Ingredientele sunt bine alese și pe tenul meu sensibil cu tendință de uscare (mai nou) nu a avut nicio reacție adversă. Uleiul de argan, supranumit și lichidul de aur, are proprietăți fantastice. Practic hrănește pielea și este perfect pentru tenul uscat și deshidratat, care este și mai predispus la riduri. Vitamina E este un ingredient care, după mine, ar trebui să existe în orice produs de îngrijire a pielii, fiind un antioxidant natural.

Eficiență

Acum e acum :)). Din păcate nu prea am riduri, deci nu îți pot spune dacă scapi de ele după ce te dai cu crema asta. Totuși, îți pot spune că o poți folosi chiar dacă nu ai tenul matur. Asta pentru că nu este bună doar anti riduri, este foarte bună pentru tenul uscat în general. Dacă ai un ten cu roșeață, care se exfoliază și ai mereu bucățele de piele moartă pe frunte, obraji sau chiar nas, crema asta o să te ajute. În plus, o poți folosi pentru riduri preventiv.

Mie îmi place să o folosesc, nu mi-au apărut erupții de la ea, nu mi-am simțit tenul încărcat. Eu am două trei mini-monștrii cam în fiecare săptămână, dar ideea e că asta nu mi-a făcut mai mulți. O recomand cu drag femeilor cu ten uscat, este un tratament care merită încercat.

Costă foarte, dar foarte puțin: 13 lei!!! Și am spus, nu cred că prețul acesta reflectă calitatea proastă a produsului, ci faptul că ambalajul nu e pretențios și nu are arome aiurea băgate pe acolo. În plus e un brand din România care îți dorește să producă produse accesibile pentru orice femeie. Deci da… bun, bun!

Acesta a fost articolul. Dacă știi pe cineva care are nevoie de o astfel de cremă nu te reține să dai share acestui articol. Poate faci ziua cuiva mai bună! 😉

 

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns