Rețetă prăjitură deșteaptă cu ulei de cocos

Nu am crezut vreodată că voi posta o rețetă de orice pe blog, dar se pare că pentru toate există un început. Pentru început țin să precizez că nu sunt o bucătăreasă pricepută… nici nu prea aș avea cum, dar îmi place să gătesc, mai ales rețete super simple cum este cea de azi. Așadar, hai să facem o prăjitură deșteaptă cu ulei de cocos de la Vegis și Niavis.

Probabil ai văzut pe contul blogului de Instagram sau Facebook că acum ceva vreme am primit un ulei de cocos de la Vegis și Niavis împreună cu provocarea de a-l include într-o rețetă. Știți cu siguranță faptul că uleiul de cocos are foarte multe beneficii folosit în scop cosmetic, dar se pare că poate fi folosit foarte bine și în bucătărie.

Am ales să prepar această rețetă pentru că mi s-a părut foarte interesantă. Practic pe cât e de simplu de făcut, pe atât de spectaculos este rezultatul. Nu exagerez cu nimic, trebuie doar să amesteci bine toate ingredientele, le dai la cuptor, și când scoți prăjitura, ce să vezi, și-a format singură trei straturi, motiv pentru care este numită deșteaptă. Hai să vedem de ce avem nevoie:

Ingrediente

Eu am înlocuit esența de vanilie cu zahăr vanilinat doar pentru că nu mai aveam esență în casă. În rest, puteți varia laptele, puteți folosi chiar lapte de cocos sau orice lapte vegetal, iar zahărul poate să fie și brun.

Mod de preparare

  • Pasul 1 – Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Pasul 2 – Unge o tavă de dimensiuni potrivite cu o parte din uleiul de cocos pentru ca prăjitura să nu se lege de fund și să formeze o crustă și dedesubt.

  • Pasul 3 – Se amestecă energic toate ingredientele împreună cu untul de cocos topit. Uleiul de cocos se topește la foc mic, nu se arde ușor și nu are nicio culoare. Poți alege să amesteci toate ingredientele într-un blender, în acest caz vei adăuga nuca de cocos doar ulterior. Dacă însă alegi să amesteci cu mâna sau mixerul toată compoziția poți adăuga din start și nuca de cocos.

  • Pasul 4 – Toarnă compoziția în tava unsă cu ulei de cocos și dă-o la cuptor pentru 55-60 de minute, sau până începe să se rumenească. Poți testa dacă este gata înfigând o scobitoare în centru care trebuie să iasă curată.  Dacă ai un cuptor stricat, ca și mine :)), atunci nu poți lăsa prăjitura nesupravegheată. Cuptorul meu nu mai ține cont de temperatură, încălzește la maxim, iar unele părți s-au copt mai tare, dar prăjitura a rămas delicioasă.

  • Pasul 5 – Când prăjitura este gata se lasă la răcit pentru 15-20 de minute timp în care este normal să scadă. Apoi se poate servi cu smântână și gem sau cu orice alt toping care îți place ție.

Este o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă, dar și sănătoasă deoarece este făcută cu ulei de cocos de la Vegis și Niavis. Orice întrebare ai o aștept în comentarii, iar dacă fac și tu prăjitura asta, trimite o poza.

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns