Ghid de supraviețuire în casă – Lenjerii de pat

 

SOMN! Oamenii normali dorm la ora la care scriu eu articolul acesta. Învăluiți în plapumă și cu capul pe perna care le cuprinde mintea ca într-o capsulă, iar realitatea devine lucrul cel mai demn de ignoranță, dorm. Fix asta aș vrea să fac eu acuma. Dar nu mă duc la culcare până nu povestim un picuț despre ceva ce tot cu somnul are legătură. Vorbim despre lenjerii de pat de calitate, că altfel nu ne plac.

Cred că te aștepți să citești un articol amuzant, deci zic să nu te dezamăgesc. Așadar, iată trei tipuri de lenjerii pe care le ai în casă.

#1. Lenjeria de pat cu care ai crescut

Nu contează că ai 14, 24 sau 34 de ani. Sigur ai în casă lenjeria aia de pat pe care ai primit-o cadou de la ceva mătușă din „America”, aia de o încadrezi în categoria lenjerii de pat din bumbac, numai că bumbacul ăla a ieșit de mult la pensie. De fapt, când ai o lenjerie de pat ca asta în dormitor, camera ta se transformă într-o expoziție a muzeului de istorie. Practic, ar trebui să le ceri 2 lei la prietenii tăi doar ca să aibă dreptul să se uite la ea, și încă 5 lei ca să aibă voie să o atingă.

Și nu e că nu ai avea bani să îți cumperi una mai nouă, că nu are nu știu ce preț, dar asta este perfectă. Nici nu contează că s-a decolorat, și e mai mult ruptă decât întreagă. Nu există lenjerii de pat care să te învelească așa cum te învelește lenjeria asta antică. E practic un cântec de leagăn, ca și cum ar fi fost proiectată special pentru a se plia perfect pe porii pielii tale. Nu poți renunța la ea, deși e practic fermă de acarieni.

#2. Lenjeria „aia bună”

Sigur ai și tu acasă o lenjerie de pat pentru ocazii speciale. Adică atunci când vin musafiri să se învelească și ei cu ceva decent. Lenjeria asta de pat este practic ca un colac de salvare. Când ești pe punctul de a te scufunda în rușinea de a-i înveli cu lenjeria ta de când erai bebe, hopa vine salvamarul și îți aruncă colacul. Adică maică-ta îți spune: „Ți-am spus eu că asta trebuie pusă bine pentru când avem musafiri? No, acuma ce te făceai dacă nu o aveai?”

Ce e frustrant la lenjeria asta de pat este că e cea mai faină din casă. E un vis, e cool, e colorată, miroase a nouă, ce mai… . Numai că doar alții au meritul de a se bucura de ea. Păi e corect? Nu te mai întrista, i-ați tu una nouă pentru TINE. Ești om mare, pe banii tăi. Ți-am spus, găsești lenjerii de pat bumbac la un preț foarte bun. Și e cum vrei tu, colorată, moale, mai caldă, mai rece, dar sigur vine nouă, și o să te poți simții ca un musafir la tine acasă.

 

#3. Lenjeria „din altă dimensiune”

Pardon! Cu altă dimensiune. Hai recunoaște, o ai acolo în dulap de cel puțin un an jumate de când ți-ai luat și tu perne anatomice. Funny stuf, nu? Fețele tale de pernă de la lenjeriile vechi nu se mai potrivesc pe pernele anatomice. Și nu că nu ar intra, problema este că le prea înghite și arată nașpa rău.

Nu știu dacă ai observat, dar noile lenjerii de pat nu mai fac fețe de pernă gigantice în care să încapă fără probleme pernele umplute cu puf de gâscă de către bunica acum 50 de ani. Uite alt motiv ca să îți iei o lenjerie de pat nouă. Și treaba e că le găsești online foarte ușor, nu sunt scumpe, și ai ce vrei tu: 3D, 4D, 5D, cu culori, fără culori, cu două fețe de pernă sau cu 5. Nu contează, găsești tot ce vrei. Pe bune! Am verificat eu.

Bun! Cu speranța în suflet că am reușit să îți smulg măcar un zâmbet adormit de pe față, mărturisesc că nu prea excelez în a da sfaturi despre cum să trăiești mai bine în casa ta. Din fericire găsești aici o listă cu site-uri special construite pentru a-ți face viața mai ușoară, așa că aruncă o privire.

You may also like

Un comentariu

  1. Am lenjerii de bumbac pe care le-am primit cadou de la mama meacare e a plecat dintre noi de 20 ani. Nu am gasit nicaieri bumbac atat de bun ca in acele lenjerii.

Lasă un răspuns