De ce ai nevoie de securitate IT pentru firma ta?

 

Chiar dacă deții o companie mică sau mijlocie, asta nu înseamnă că ești ferit de atacurile cibernetice. Protecția datelor este un aspect de maximă importanță deoarece de protecția acestora poate depinde securitatea și succesul afacerii tale. Nu te gândi niciodată că se pornesc atacuri doar asupra firmelor mari. Companiile mici sunt atacate frecvent, mai ales pentru a le deschide calea atacatorilor înspre companii mai mari. Deoarece colaborezi cu firme mai mari, dacă nu ai un sistem de securitate IT trainic, îți pui în pericol afacerea ta, dar și relația cu colaboratorii tăi.

 

Ce se poate întâmpla?

În general, angajații care lucrează pentru firmele mici nu au cunoștințe de IT suficiente încât să îți dea seama că nu ar trebui să acceseze un anumit link sau să deschidă un anumit e-mail care ar putea conține un virus care să amenințe securitatea datelor firmei. Cum nu îți poți educa fiecare angajat să fie atât de atent la acțiunile pe care le face în munca online, și nici nu poți pierde din vedere eroarea umană, este important să apelezi la o firmă care să îți asigure securitatea datelor.

Ce riști?

Dacă ignori aceste avertismente riști să îți provoci daune care depășesc cu mult costurile prevenirii unui atac cibernetic. Atacatorii lansează viruși care îți blochează datele. Pentru a le recupera ai nevoie să plătești o recompensă care poate să ajungă chiar și la 100.000 $. În plus, daunele care au fost deja făcute nu mai pot fi reparate. Practic, afacerea ta va suferi o pierdere enorm[, daune care ar fi putu fi evitate foarte simplu.

Ce poți face?

Practic poți alege să îți protejezi datele printr-un serviciu de securitate IT efectuat de profesioniști. Ei îți pot oferi protecția datelor, securitatea e-mail-urilor, firewall, etc. Poți începe prin a cere un audit IT. Acest audit IT este o procedură prin care un specialist consultă starea securității online, depistează problemele și îți propune un pachet optimizat pentru nevoile tale, stabilind totodată și prețul. Astfel securitatea companiei tale în mediul online va fi asigurată, iar tu te vei putea bucura de munca și de câștigurile tale fără stresul pierderii sau blocării datelor.

You may also like

Lasă un răspuns