Cum alegi cele mai bune anvelope off-road?

 

Dacă ești fericitul posesor al unui autoturism de teren, știi cu siguranță cât ce importante sunt anvelopele. În cazul oricărei alte mașini de altfel, anvelopele sunt foarte importante, au nevoie de verificări periodice și trebuie înlocuite în funcție de sezon. În cazul anvelopelor off-road însă, treaba este chiar mai complicată. Acestea nu pot fi simple cauciucuri, deoarece trebuie să facă față cu succes terenurilor dificile, să nu derapeze pe terenuri nisipoase și să  reziste la un procent de frecare ridicat. De aceea ai nevoie de cele mai bune anvelope off-road. Sunt trei aspecte importante de luat în considerare atunci când le cauți: sezonul, terenul și brand-ul.

1. Sezonul

Dacă vorbim despre cauciucuri pentru autoturismele off-road, este important să faci o alegere corectă în ceea ce privește sezonul . Pe piață există anvelope off-road de vară, iarnă sau all-season. Nu ți le recomandăm pe cele ce pot fi folosite, în teorie, indiferent de sezon. Asta pentru că în condiții de zăpadă abundentă sau chiar gheață, nu vor face față sub nicio formă provocărilor impuse de condițiile terenului și de temperatură. Să presupunem că ești în căutarea unor cauciucuri off-road 15, atunci trebuie să ai în vedere aceste informații. Cauciucurile off-road de iarnă pot fi folosite chiar și primăvara și toamna, asta dacă vei circula cu autoturismul tău în special la munte. Asta înseamnă că vei avea nevoie de cauciucuri de vară, dar pe cele de iarnă le vei putea folosi pentru mai mult timp, fără să fie nevoie să le înlocuiești foarte repede.

 

2. Terenul

Cel mai bine este să alegi anvelope 4×4 dacă vei circula atât pe terenuri capricioase și accidentate, cât și pe străzi normale în proporție de 50%/50%. În caz contrar, vei avea rezultate mai bune dacă alegi anvelope AT (All Terain), concepute în așa fel încât să îți ofere o rezistență mai mare decât niște anvelope 4×4.

3. Brandul

În timp, mai mulți producători și-au creat o reputație printre cumpărători, de aceea îți poți da seama spre ce brand-uri să te orientezi astfel încât investiția ta să fie una sigură. Cei mai apreciați furnizori sunt: BF Goodrich, INSA Turbo, COOPER, YOKOHAMA, ZHONE sau SILVERSTONE.

Acum e mai ușor să cumperi aceste anvelope off-road online. Magazinele online precum acvila-romania.ro îți oferă calitate la prețuri foarte rezonabile și corecte, iar varietatea de dimensiuni și de tipuri de cauciucuri este destul de bogată pentru ca tu să găsești fără probleme anvelopele potrivite pentru tipul tău de autoturism.

You may also like

Lasă un răspuns