De ce să îți cumperi o carte de bucate despre salate?

 

 

Nu știu despre tine, dar mie îmi plac extrem de tare salatele. Tocmai acesta este motivul pentru care mi-am comandat o carte de bucate despre salate. Acuma te poți gândi logic: cât de prost trebuie să fii sa nu ști să îți faci o salată? La ce să îți trebuiască o carte cu rețete ca să îți faci o salată? Răspunsul e simplu. Îți trebuie pentru că astfel înveți că o salată poate fi chiar un fel principal de mâncare.

Dacă ești ca și mine, ai crescut cu bolul de salată lângă farfuria plină de cartofi pai și grătar de porc. Niciodată nu am privit salata ca ceva ce ai mânca fără încă un fel pe lângă. Salata era practic ca ajutorul supereroului din rolul principal. Era nenea ala pe care nimeni nu îl aprecia, dar care era și el acolo.Ei bine anul asta mi-am dat seama că eroul este de fapt ajutorul de supererou. Salata e la putere!


Așadar, cum voiam să mănânc mai multă salată, dar nu prea știam eu cum să combin treburile ca să fie și mai gustoase, am comandat cartea asta de bucate care este pur și simplu fantastică. Pe lângă faptul că arată și se simte foarte drăguț, este plină de informații despre cele mai comune ingrediente pe care le regăsești într-o salată, astfel încât atunci când vei mânca o salată vei fi conștient de adevărata ei valoare nutritivă.

Mai are o parte care vorbește despre sosuri, care pot transforma enorm o salată, iar apoi vine partea de rețete, și nu o să îți vină să crezi ce combinații mișto poți face într-o salată, care vor avea o aromă apetisantă. Nu cred că am făcut vreo rețetă fix așa cum spunea în ea, dar e o sursă fantastică de inspirație care m-a învățat că o salată poate fi foarte fun.

Într-o seară îmi era poftă și nu știam ce să mai pun pe lângă frunzele de salată. M-am uitat puțin peste rețete și am văzut la un moment dat că într-o salată era bacon. Nu am avut eu bacon acasă, dar știi ce buna e salata cu slănină prăjită? Yummmm!


Cele mai bune combinații sunt cele ce surprind cel mai tare, asta te învață această carte în primul rând. Plus că te îndeamnă să mănânci mai sănătos. Și să nu crezi că sunt doar rețete cu iarbă și roșii și castravete, după care mai pui altfel de iarbă și niște semințe. Este surprinzător de multă carne în rețetele astea, deci nu mori de foame.

Ok, cartea o am de la Editura All și o găsiți pe site-ul lor. Este cu coperta tare și buretata oarecum, foarte groasă, e micuța și hârtia este lucioasă. Are 292 de pagini și muuuulte rețete delicioase. Cumpăr-o ca sa te educi și ca sa mănânci bine și sănătos.

 

Ce salată prepari cel mai des? Sunt curioasă… poate mă inspiri.

You may also like

Un comentariu

  1. Mai am de tinut o luna de regim si poate imi da liber la salate d-na doctor ca nu de alta au inceput sa apara rosiile noastre sanatoase.

Lasă un răspuns