Trei motive să renunți la covoare și să alegi parchet laminat

 

 

Dacă ești o gospodină știi deja cât de greu poate fi să ai grijă de o locuință, mai ales cât de greu este să te ocupi de curățenie atunci când ai o familie numeroasă, copii mici, sau ai un program de lucru încărcat. Printre cele mai grele lucruri de curățat din casă se numără covoarele. Pe lângă faptul că îți ia mult timp, procedeul este în sine dificil și anevoios, poate chiar mai greu dacă locuiești la bloc. Care sunt alegerile pe care le poți face pentru a scăpa de această grijă în plus? Am pregătit pentru tine câteva sfaturi de amenajări interioare în acest scop.

Cea mai evidentă și convenabilă variantă care să înlocuiască cu succes covoarele este parchetul laminat. Pe lângă avantajul unei curățări rapide și eficiente, înlocuirea covoarelor cu parchet laminat are și alte avantaje de natură igienică și estetică. În continuare vom analiza 3 dintre ele.

Curățarea parchetului laminat este mai facilă

Țin minte că la noi în familie curățenia covoarelor era o corvoadă și noi locuim la țară. Nici nu era chiar atât de greu să scoți covorul afară, să îl uzi cu apă și detergent, apoi să îl perii și să te asiguri că este foarte bine uscat înainte să îl aduci în casă. Mai mult decât atât, covorului îi lua mai mut de o noapte pentru a se usca. Îmi imaginez că la oraș este și mai dificil. Bineînțeles poți apela la o firmă care să facă treaba în locul tău, dar deranjul nu merită.

În schimb curățarea parchetului laminat este mult mai ușoară. Ai nevoie de un aspirator, o mătură, sau un mop și apă cu detergent special, să zicem. Dacă deții un aspirator cu apă treaba e și mai ușoară. O sesiune de curățare va dura maxim o jumătate de oră, asta dacă sunt pete dificile sau vorbim de o suprafață mare. Din acest punct de vedere un parchet constituie clar un avantaj.

Parchetul e o opțiune mai bună din perspectiva sanitară

Deși unii neagă faptul că covorul adună în el acarieni sau factori alergeni precum praf sau alte particule, nu putem nega faptul că un covor reține impuritățile mult mai mult decât un parchet. Un covor poate contribui la dezvoltarea alergiilor, reține mai mult praf, și nu este nici cea mai bună opțiune pentru cei mici.

Desigur, și pe parchet se pune praful, și chiar dacă nu vei mai avea covoare, tot vei avea praf în casă pe care îl produci și îl împrăști prin propriile mișcări. Cu toate acestea parchetul nu reține praf, acarieni sau alte impurități, în plus este mult mai ușor de dezinfectat.

Un parchet pur și simplu arată mai bine

Gusturile nu se discută, dar din punctul de vedere al esteticii moderne, un parchet laminat contribuie mult mai mult la un aspect curat, luminos, spațios și modern al locuinței. Pur și simplu arată și se simte mai bine. Multe modele de covoare, mai ales faimosul covor persan, au căzut de mulți ani în kitsch și nu fac decât să creeze o iluzie a spațiului închis.

În sfârșit covorul poate reține și emană mirosuri neplăcute, iar poziționarea lor pe podea, în condițiile în care există și mobilă în cameră, cum ar fi un dulap sau o masă masivă, poate fi un adevărat chin. o variantă estetică bună pentru un parchet laminat este parchet egger, un sortiment cu finisare mată și anti-derapantă.

 

Unde găsești cel mai bun parchet laminat?

 

Atunci când te hotărăști să îți pui un parchet ai în vedere raportul calitate/preț al acestuia. Prețuri bune și calitate excelentă găsești pe magazinul online Emenatwork. Un parchet laminat de la Emenatwork va fi ușor de amenajat și te va servi pentru mulți ani fără nevoia unei renovări.

Deci, tu ce alegi?

 

You may also like

Lasă un răspuns