Trei hack-uri pentru a combina perfect canapeaua cu fotoliul

 

Poate că tocmai te muți într-o casă nouă, sau poate îți dorești o simplă și binevenită schimbare de decor la tine în casă. În acest caz, ești de acord cu mine că decorarea corectă a living-ului nu este cea mai ușoară treabă de pe pământ. Ai văzut poze pe internet, ai o imagine în cap, vrei să fie ceva creativ, dar și spațios și să nu pară că mobilierul a vomitat peste sufrageria ta. Cu toate acestea, îți vine destul de greu să alegi piesele potrivite și să le combini în așa fel încât să fii mulțumit de rezultat.

Poate cele mai importante piese de mobilier din living sunt canapeaua și fotoliul. Sunt cele mai voluminoase, cele mai folosite, și  cele care vor influența cel mai mult rezultatul estetic final. Problema este că îți va veni destul de greu să le combini ca să arate bine și să formeze o armonie stilistică. Așadar, iată trei hack-uri sau „șmecherii” care te vor ajuta să alegi cea mai bună combinație de canapea și fotoliu.

Alege un set (it’s that simple)

Cea mai simplă metodă, care nu e foarte creativă ce e drept, este să alegi un fotoliu din aceeași colecție sau set cu canapeaua. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să te hotărăști asupra culorii și a modelului pe care îl dorești. Poți alege modelul în funcție de ce te atrage în general. Alege un model antichizat dacă ești un iubitor de vechituri, un model modern dacă iubești simplitatea, și un model „pufos” dacă ești în căutarea confortului suprem.

!TIP: alege o canapea și un fotoliu gri. Se va potrivi de minune cu absolut orice alt element colorat din cameră.

Poți găsi canapele și fotolii pe maderomania.ro. Sunt produse românești de calitate. Deci poți avea mobilierul viselor, și contribui și la economia țării, corect? Mai bine nici că se poate!

Combină vechiturile cu un element modern

Să zicem că îți place în egală măsură și vintage-ul dar și piesele cu design modern. Sau să zicem că ai deja fotoliul bunicii, dar nu ai vrea ca sufrageria să arate ca și cum ai intra în 1800 ci ca și când ai intra într-o încăpere foarte fain decorată. Nicio problemă! Poți combina cu succes un element modern cu unul mai vechi. De exemplu poți combina o canapea modernă cu un fotoliu vintage. Atenție! Este totuși nevoie ca acestea două să aibă ceva în comun. Pot avea aceeași culoare, aceleași picioare, același design sau dimensiune, orice ar fi, această combinație inedită va da foarte bine în sufrageria ta.

Folosește pernițe sau pături

Să zicem că ai cumpărat sau ai deja un fotolii și canapele ce nu se potrivesc din niciun punct de vedere. Nu dispera, soluția e simplă! Încearcă să te joci cu accesorii decorative precum pernițele. De exemplu ai putea alege niște pernițe pentru canapea care să aibă aceeași culoare sau același model ca pătura de pe spatele fotoliului. Cu cât ești mai creativ cu atât mai bine!

Sper că ți-au fost de folos aceste sfaturi. Dacă da, îmi poți mulțumi dând un share sau lăsând un comentariu.

You may also like

Lasă un răspuns