Greșeli pe care le faci când cumperi haine pentru copii

 

Îți amintești momentele alea superbe din an în care mămica, sau tăticul, sau bunica te luau frumos de mânuță și îți cumpărau haine? Cum să nu îți amintești, atât doar că nu erau momente superbe. Rareori ai mai avut ocazia să simți atât de multă frustrare ca atunci când tatăl tău nu înțelegea că tu ești fată și vrei adidași roz, nu negri cu crampoane. Sau când tu voiai pantaloni pentru copii, dar mama ta insista să îți cumpere o fustă pentru că arăți așa drăguță în ea. Sau când bunica te plimba prin târg și alegea cele mai hidoase cămăși în care puteai să înoți, și tot tu erai copilul rău, că de ce nu îți place.

Dulce copilărie! Dar nu e problemă, eu sunt aici ca să „îi răzbun” pe toți copiii care au avut de trecut vreodată prin asemenea experiențe traumatizante. Să ne educăm părinții și să le spunem unde au greșit. Iată trei greșeli pe care le fac părinții când cumpără haine pentru copii.

 

   Haine prea mari

Nici nu știu de unde să încep. Întrebare retorică: care mai era scopul PROBĂRII hainelor, dacă oricum îi luai la un copil o haină care nu îi vine?? Ca să mă înțelegeți, mie îmi cumpărau haine de la tarabe. În piață e un întreg circ cu probatul hainelor. Trebuie să mergi în tarabă și ține o tanti o perdea improvizată, în timp ce încearcă să vorbească cu alții și să își vândă marfa. Deci tu depinzi de ea, și tanti nu dă doi bani pe tine, că ce dacă te văd oamenii… ești copil nu are nimic dacă te traumatizează emoțional. Mai grav era dacă probai pantaloni copii. În fine, îți luai cumva pantalonii pe tine și te întreba mama:

    – No cum îi? Țâ-s buni?

    – Păi nu prea îmi sunt buni. Cad de pe mine. 

    – Ni dă să văd! Nu au nimica, îți ia mama o curea și îs buni. Îi sufulcăm jos, oricum până luna viitoare mai crești. 

Și uite așa ajungeai să umbli trei ani de zile cu o pereche de pantaloni care îți erau mari. Iar când în final ți-ar fi fost buni, nu mai erau întregi.

Așa că vă rog eu, nu vă zgârciți și cumpărați pantaloni pentru copii potriviți pentru vârsta lor. Sunt ieftini, pe bune!

      Haine prea scumpe

Fița asta nu am înțeles-o niciodată. Aici nu vă pot vorbi din experiență personală, pentru că nu am avut haine scumpe niciodată, plus că e un moft mai modern așa. Există o dobitocie introdusă recent, mai ales de când au descoperit românii internetul și cumpărăturile online, să îi cumperi la copil haine idiot de scumpe. Că sunt făcute din nu știu ce fel de material bio, că scrie nu știu ce pe etichetă, că îți învăluie copilul în vise și stele. Nu contează!! Dacă ai copil mic, va apuca să poarte o haină undeva între șase luni și un an pentru că, dacă nu ai observat, ăștia mici cresc la fel de repede ca tensiunea ta când îi auzi strigând după tine.

Cumpără-i o haină ieftină, și economisește banii pentru cărți. De exemplu, găsești pantaloni de copii de la MyDressing.ro la prețuri mai mici de 10 lei, și sunt pantaloni de calitate, pe care copilul îi va distruge oricum la fel de repede cum distruge jucăria preferată. asta nu ține de preț. Cumpără-i haine ieftine, te asigur că nu o să își aducă aminte când va fi mare.

     Nu faci diferența dintre pijama și haine de zi

Alor mei li s-a întâmplat asta cu sora mea. Și nu e neapărat vina părinților, doar că uneori o pijama arată atât de drăguț încât ai impresia că ar fi o ținută potrivită pentru grădiniță sau plimbare. Cineva oricum o să observe până la urmă, și nu vrei să fii în pielea copilului tău când va primi palma umilinței în față. Așa că nu îți fie rușine, întreab-o pe tanti de la tejghea ce fel de pantaloni sunt ăia așa frumoși cu inimioare roz, citește etichetele și descrierile online cu atenție. Copilul îți va fi recunoscător.


Dacă ți-a plăcut nu îți fie frică să abuzezi de butoanele de SHARE de mai jos 😀

You may also like

2 comentarii

  1. Intr-adevar copii cresc foarte repede si hainele sau inca;ltarile repede vor deveni mici. O haina sau o pereche de incaltari ietfine, daca sunt frumoase si cat de cat de calitate sunt mai bune.

Lasă un răspuns