De ce să alegi produse cu ingrediente naturale?

Câte produse cosmetice folosești? Ești genul de persoană care rămâne fidelă unei creme de față, sau genul care încearcă mereu ultima apariție de pe piață? Ești genul care cumpără cea mai ieftină variantă, sau genul care petrece mult timp ca să studieze compoziția și efectele unei creme care să îi satisfacă cel mai bine nevoile? Indiferent de tipul de persoană cu care te identifici, folosești aceste produse deoarece vrei să îți păstrezi, sporești sau „repari” frumusețea.

Un aspect care este adesea ignorat însă în alegerea produselor cosmetice sunt ingredientele. În general, dacă un produs are un ambalaj frumos, miroase de te amețește și i se și face reclamă în prostie la TV îl cumperi. Tot de cele mai multe ori însă, ingredientele din compoziția unui produs fac mai mult rău decât bine, asta pentru că ingredientele naturale lipsesc cu desăvârșire.

     De ce ingredientele naturale contează atât de mult?

Simplu. Imaginează-ți că vrei să revitalizezi o plantă care e pe punctul de a se ofili. În loc să o plantezi într-un sol cu îngrășământ natural, o pui într-un ghiveci plin cu bucăți mici de plastic. Bineînțeles, planta se va așeza frumos, dar nu va fi ajutată cu nimic și în scurt timp va muri cu totul.

Sursa: pixabay.com

Cam la fel stau lucrurile și cu corpurile noastre. Ne dorim să fie îngrijite, să aibă mereu un aspect proaspăt și plin de vitalitate. Dar faptul de a folosi mereu produse bazate pe compuși chimici al căror nume nici măcar nu reușești să îl pronunți, e ca și cum ai pune o plantă în granule de plastic. Și plantele și oamenii aparțin naturii, și ghici ce, pentru a se revitaliza au nevoie tot de natură.

Din fericire există pe piață companii care încă se străduiesc să introducă ingrediente naturale în ritualul de îngrijire al oricărei femei. Farmec este o marcă de încredere și prietenoasă, atât cu corpul tău cât și cu mediul înconjurător. De fapt, noua gamă Farmec își propune să aducă în prim plan puterea ingredientelor naturale. Cu ingrediente naturale vedetă precum: uleiul de argan, urzică și grâu, dar și extractul de bambus sau de orhidee, produsele din noua gamă au puterea de a te ajuta cu adevărat.

O să mă refer doar la două ingrediente, cele care sunt cel mai aproape de cultura noastră națională, și probabil cele care sunt cel mai aproape de noțiunea de „natural” cu care a fost obișnuită mintea noastră.

     Urzica și grâul

Personal, de fiecare dată când mă gândesc la natură mă gândesc la sat. La țară, acolo unde natura se desfășoară în toată splendoarea ei. Tot acolo găsim și ingredientele menționate mai sus. Grâul și urzica sunt recunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Cum ne ajută însă în ceea ce privește îngrijirea?

Cei de la Farmec au ales să includă aceste două ingrediente dragi bunicii în noul lor șampon clasic, și nu e de mirare că au ales acest lucru. Un șampon clasic se potrivește oricărui tip de păr, și un șampon clasic cu ingrediente naturale este capabil să ofere părului aspectul natural pe care îl merită. Urzica din compoziția șamponului ajută la tonifierea și regenerarea firului de păr. Acesta va avea un aspect mai proaspăt și mai sănătos. Proteinele din grâu la rândul lor, oferă părului din strălucirea lanului de grâu și toată bogăția lui o transferă în volum.

Produsele acestea cu ingrediente naturale vor funcționa mereu dacă și numai dacă le folosești cu încă alte trei ingrediente deosebit de importante: răbdare, optimism și respect de sine. Nu fi planta care e pe punctul de a muri în ghiveciul cu plastic, ci aceea care va reînflori datorită ingredientelor naturale!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

You may also like

13 comentarii

  1. Samponul de urzici… nu eram eu incantata de el acum multi ani, cand era singura optiune, dar cumpar cu drag uneori cate un sampon avand la baza acest ingredient :). Si chiar imi place sa il folosesc.

    1. Pe vremuri foloseam un sampond de urzici… mama deci ala era aur. Nici urma de matreata. Chiar ma bucur ca mai este folosit acest ingredient.

  2. Aruncam sute de lei pe diferite sampoane pentru ingrijire, cand secretul e chiar la noi in gradina… Cunosc persoane care se spoana doar cu sampoane ieftine de urzica. Extrem de ieftine. Si nu pentru ca nu si-ar permite din punct de vedere financiar, ci pentru ca acelea sunt acceptate de par si scalp. Produsele de la Farmec sunt printre preferatele mele.

Lasă un răspuns