Când călătoria nu e neapărat departe, doar mai sus

 

Sunt genul acela de persoană care s-ar urca mâine în avion ca să dea o tură până unde se decide să mă ducă. Nici nu ar conta dacă m-ar duce până la destinație sau la jumătatea drumului. Oriunde aș avea ocazia să găsesc locuri în care să îmi las urmele curioase. Din păcate, sunt și genul acela de persoană care nu și-ar permite niciodată să facă o astfel de nebunie, oricât de fascinant ar fi. De aceea am făcut un compromis cu ideea de călătorie.

Practic i-am cam schimbat definiția. Dacă în mod normal o călătorie înseamnă să te deplasezi în altă țară, să stai pe acolo măcar un weekend și să te întorci cu bagajul plin de suveniruri, pentru mine o călătorie însemnă pur și simplu explorarea unui loc. Nou sau vechi, nu contează. Atâta timp cât iau o pauză de la kilometrii pătrați în care mă învârt în mod normal toată ziua, se numește călătorie.

Mini-călătoria pe care o veți descoperii sumar în următoarea fotografie, a avut loc anul trecut pe vremea asta. Undeva pe lângă Lăpuș, nu foarte departe de locul pe care îl bântui de obicei, dar mult mai sus. De ce a fost deosebită? Simplu. A fost liniște. Cred că asta reiese cel mai bine și din poză, și acesta este cel mai fain suvenir pe care l-am adus acasă de acolo. Deși bătea vântul cam obraznic și mie mi-e cam frică de înălțime, în locul acela nu exista nimic mai mult decât pace.

Acesta este și motivul pentru care fotografia aceasta este preferata mea. Ascunde în ea un sentiment de liniște și libertate pe care rareori ajungi să îl experimentezi. Dar fiindcă este imortalizat acolo, îmi voi aminti mereu că el există.

Problema cu călătoriile este că odată ce începi nu te poți opri, și parcă mai vreau niște poze în genul. Dar problema și mai mare e că te cam costă să le faci. Știu e nedrept și nu ar trebui să te coste să umbli brambura, dar asta e lumea în care trăim. Poate fi o adevărată provocare să găsești oferta cea mai bună în ceea ce privește zborul sau cazarea. Din fericire, mai sunt și alții la fel de pasionați de călătorii care au făcut treaba grea în locul nostru.

Momondo este platforma online care te ajută să găsești cea mai bună variantă pentru poftele tale de travel. Tu doar îi dai ingredientele: orașul de plecare, orașul în care vrei să aterizezi, data de plecare și de întoarcere, precum și dacă vei călătorii singur sau cu încă cineva. Apoi cei de la Momondo îți vor scrie mai multe „rețete”, mai multe oferte de pe piață, iar tu o vei alege pe cea care îți face cel mai mult cu ochiul. Îți mai rămâne doar să o gătești prin ceva destinații fantastice și să o savurezi cu cea mai mare plăcere, colecționând amintiri de peste tot de prin lume.

Cum ar fi însă dacă în fotografiile din călătorie ai reuși să surprinzi ceva mai mult decât pe tine? Cum ar fi dacă ai reuși să îți suprinzi originea? Momondo demarează în perioada asta un proiect foarte mișto. The DNA Jurney este șansa de explora ingredientele care au copt minunata prăjitură care ai devenit azi. Sunt sigură că nu ești sută la sută român. Eu știu sigur că nu sunt. Sunt un sfert unguroaică și bănuiesc eu că am și câteva firimituri de nemțoaică pe acolo. Ce mișto ar fi să poți să îți descoperi combinația geografică din care ești compus!

Momondo îți oferă această posibilitate prin concursul The DNA Jurney. Ai șansa de a câștiga un kit de testare a ADN-ului ca să afli ce origini ai cu adevărat. Apoi vei putea să vizitezi locurile care călătoresc deja cu tine încă de când te-ai născut. Tot ce trebuie să faci este să le scrii celor de la Momondo cum vei deschide lumea prin intermediul călătoriei. Lasă creativitatea să îți curgă prin vârful degetelor și ai șansa de a câștiga o călătorie de 1500 euro în locurile care și-au cuibărit un loc în ADN-ul tău.

Toate locurile acestea au călătorit destul cu tine. E timpul să le întorci favorul, așa că nu mai sta pe gânduri și dă o tură prin cea mai personalizată călătorie pe care o poți trăi. Sunt curioasă dacă voi vă cunoașteți originile. Aștept să îmi spuneți în comentarii câte țări călătoresc în voi. Drum bun!

     Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 16

 

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns