Trei tipuri de oameni cu care îți împarți mâncarea

   Ia dă o fugă până la Google și caută „rețete pentru o singură persoană”. Nu ai găsit nu știu ce așa-i? Maxim două-trei articole care au niște rețete plictisitoare. Adevărul e că mâncarea nu a fost inventată pentru a fi consumată de o singură persoană. Eu cred că mâncarea a fost creată pentru a fi împărțită. Parcă are alt gust când este consumată la o masă cu persoanele dragi într-o atmosferă plăcută, și un gust și mai bun când o consumi pe podea sprijinit de canapea sau pe vârf de deal pe fața de masă din iarbă.

   Oricât de mult i-ar plăcea românului să împartă mâncarea(indiferent că vorbim despre sarmale la masă sau niște mici și slănină la grătar), există alt neam care se pare că e mai bun la împărțit mâncarea decât noi. Chinezii ne-au cam luat și cu asta. Cu o istorie culinară bogată în spate, obiceiurile chinezilor de a servi mâncarea sunt cunoscute și apreciate în toată lumea. Masa rotundă, respectul și recunoștința, împreună cu mâncarea delicioasă creează de fiecare dată amintiri plăcute. Amintiri plăcute…dar cam boring. Cu toate formalitățile lor parcă te cam plictisești de rutină. La români însă nicio masă nu e la fel. Așa că luăm de la chinezi ce au mai bun, adică mâncarea, și le dăm lecții de servit în stil românesc.

    Se întâmplă mereu când ne comandăm mâncare chinezească. De fiecare dată e gălăgie și glume cu chinezi. Sunt sigură că așa se întâmplă de fiecare dată când mănânci și tu cu prietenii mâncare chinezească. Așa că hai să vedem trei tipuri de persoane cu care îți împarți mâncarea.

    1. Nesătulu’

    Ăsta e prietenul ăla care nu se satură niciodată. Cel care mănâncă cutia lui cu mâncare, îți termină porția ta și a altor doi prieteni și apoi îți cere pâine pentru a lua restul de sos din cutie. După cinci minute îi este foame și își face o omletă. Sub nicio formă nu folosește bețișoare, nu are nevoie de nimic mai mult decât de mâinile lui. Oricum la patosul cu care mănâncă, orice ustensilă l-ar încurca mai tare. E de asemenea, prietenul ăla care dă râgâitul suprem la sfârșit. Știi tu râgâitul ăla care îi sperie pe vecini sau, eventual, pe Martinică din pădure.

    2. Fițoasa

     Asta e de regulă fată, dar poate fi și bărbat. E tipa aia care nu a mai mâncat mâncare chinezească niciodată, sau e pur și simplu „sâcâită”. Aia care mestecă cu frică și greață fiecare înghițitură, care comentează că mâncarea e prea condimentată sau că nu e destul de caldă. Oricum ar fi, era mai bine dacă ai fi comandat de altundeva. Nimic nu e destul de bun și după 10 minute de când a terminat de mâncat începe să se plângă că îi este rău. De ce ai vrea să împarți mâncarea cu o astfel de persoană? Pentru că toată mâncarea de la ea îți rămâne ție evident. 🙂

    3. Ăla cu sunetele

     Ăla cu sunetele este prietenul ăla care pare că are un microfon în gură. Când soarbe tăițeii suna ca o cascadă, și fiecare mestecătură sună ca un cutremur. Nu doar că sună foarte tare, dar e și foarte enervant. Și, ca și când sunetele firești nu ar fi de ajuns, mai scoate și sunete suplimentare și total inutile gen: „Mmmâmmmmmâmmm…îmmmmmmmm…âmâmâmâ….ÎMMMMMMMMM!”, de parcă ar juca permanent într-o reclamă proastă. Dacă ești obosit îți vine să îl pleznești, dar pentru că ești un adult responsabil, alegi să îi mănânci din cutie în semn de răzbunare.

      Oricum ar fi prietenii cu care dai tu Share la cutia de mâncare, orice preparat e mereu mai fun când îl mănânci împreună cu alții. De aceea cei de la WuXing au venit cu o idee oportună. Te încurajează să „Share your box”. Comandă mâncare chinezească de oriunde din București și cheamă-ți prietenii la Share-uit! Tu guști din cutia prietenului, prietenul din a ta și tot așa. E ca și cum ai merge la un muzeu și fiecare cutie cu mâncare ar fi alt obiect care merită să fie admirat.

   De regulă formula împărțirii WuXing este următoarea:

    1:?=!

   Adică o cutie WuXing împărțită cu câți prieteni ai va rezulta mereu și fără excepție în cât mai multe zâmbete. Totuși dacă faci comanda folosind Share your box și noua aplicație WuXing, formula arată așa:

    (1+15%):?=!

 

   Adică primești 15% reducere la orice comandă dacă folosești aplicația WuXing Share your box. Cu atât mai bine nu? Sigur ai în grup un prieten pasionat de aplicații și discount-uri. Eu zic că se va bucura de vestea asta.

wu xing share your box aplicatie

    Așadar, nu uita să Share your box cu toți prietenii și să Share acest articol dacă ți-a plăcut și dacă ți s-a făcut foame. Eu mă duc să îmbuc ceva pe românește.

     Poftă bună!

      Articol gătit pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 14

   *sursa poza: pixabay.com
   *sursa gif-uri: giphy.com

You may also like

3 comentarii

  1. Foarte haios articolul pentru ca sfarsit sa ne prezinti o aplicatie pe telefon cu care putem comanda mancare chinezeasca.

Lasă un răspuns